Δημοπρασίες Αερίου: 22% Χαμηλότερες Τιμές Έχουν Πετύχει οι Εταιρείες που Συμμετείχαν

Δημοπρασίες Αερίου: 22% Χαμηλότερες Τιμές Έχουν Πετύχει οι Εταιρείες που Συμμετείχαν
energia.gr
Σαβ, 13 Δεκεμβρίου 2014 - 23:44
Σημαντικά οικονομικά οφέλη καταγράφονται για τη βιομηχανία από τη χρήση του συστήματος των δημοπρασιών στο φυσικό αέριο, που καθιέρωσε η ΔΕΠΑ ΑΕ, με τους συμμετέχοντες να έχουν ήδη πετύχει μειώσεις στις τιμές αερίου της τάξης του 22% . Μάλιστα, εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν συμμετάσχει στις εν λόγω δημοπρασίες 50 βιομηχανικοί πελάτες της εταιρείας από τους συνολικά 150

Σημαντικά οικονομικά οφέλη καταγράφονται για τη βιομηχανία από τη χρήση του συστήματος των δημοπρασιών στο φυσικό αέριο, που καθιέρωσε η ΔΕΠΑ ΑΕ, με τους συμμετέχοντες να έχουν ήδη πετύχει μειώσεις στις τιμές αερίου της τάξης του 22% . Μάλιστα, εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν συμμετάσχει στις εν λόγω δημοπρασίες 50 βιομηχανικοί πελάτες της εταιρείας από τους συνολικά 150.

«Περίπου 40 βιομηχανίες, που αναμένεται να γίνουν 50 μέχρι το τέλος του έτους, έχουν ήδη πάρει αέριο φθηνότερο κατά 22%. Το όφελος ανήλθε σε 10 εκατ. ευρώ στο δεκάμηνο και υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 12 εκατ. μέχρι το τέλος του 2014», γνωστοποίησε μιλώντας σε συνέδριο στην Θεσσαλονίκη χθες, Παρασκευή, η αναπληρώτρια διευθύντρια εμπορίας αερίου της ΔΕΠΑ ΑΕ, Κυριακή Καρακίτσου.

Στα σημαντικά οφέλη που απολαμβάνουν, τόσο το κράτος όσο και οι δήμοι από τη λειτουργία των Εταιρειών Παροχής Αερίου (ΕΠΑ), αναφέρθηκε από την πλευρά του ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής των ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, Λεωνίδας Μπακούρας.

«Μόνο στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης αποδόθηκαν μέχρι στιγμής 6,5 εκατ. ευρώ από τη λειτουργία της ΕΠΑ (μερίσματα), ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί συνολικές επενδύσεις ύψους 268 εκατ. ευρώ» είπε.