Κατηγορηματικός ήταν ο Σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου σε ό,τι αφορά τις ήδη γνωστές θέσεις της χώρας του για την παραγωγή πετρελαίου, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μειώσεις, ακόμα και αν άλλες χώρες -εκτός του καρτέλ- κάνουν κάτι τέτοιο
Κατηγορηματικός ήταν ο Σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου σε ό,τι αφορά τις ήδη γνωστές θέσεις της χώρας του για την παραγωγή πετρελαίου, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μειώσεις, ακόμα και αν άλλες χώρες -εκτός του καρτέλ- κάνουν κάτι τέτοιο.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Αλί αλ Ναΐμι, στο περιθώριο συνεδρίου στο Αμπού Ντάμπι, αναφερόμενος στις χώρες εκτός ΟΠΕΚ, τόνισε:

«Αν θέλουν να μειώσουν την παραγωγή, είναι καλοδεχούμενοι. Εμείς δεν πρόκειται να μειώσουμε την παραγωγή, σίγουρα η Σαουδική Αραβία, δεν πρόκειται να το κάνει αυτό».

Προσέθεσε πως δεν είναι ικανοποιημένος με τα τρέχοντα επίπεδα των τιμών, ωστόσο εκτίμησε ότι θα κινηθούν ανοδικά, χωρίς να είναι σαφές πότε θα συμβεί αυτό.

Σε ό,τι αφορά τα αίτια της διολίσθησης των τιμών, είπε ότι είναι ένα γεγονός που οφείλεται στους «κερδοσκόπους» και την «έλλειψη συνεργασίας» των πετρελαιοπαραγωγών χωρών που δεν είναι μέλη του ΟΠΕΚ.