Την έναρξη των εργασιών στην προβλήτα του τερματικού αποθήκευσης πετρελαιοειδών της VTT Vasiliko Ltd (VTTV), ανακοίνωσε, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η VTS Vasiliko Terminal Services
Την έναρξη των εργασιών στην προβλήτα του τερματικού αποθήκευσης πετρελαιοειδών της VTT Vasiliko Ltd (VTTV), ανακοίνωσε, την περασμένη Τρίτη, η VTS Vasiliko Terminal Services Ltd (VTS).

«Στο πλαίσιο άδειας που παραχωρήθηκε από την Αρχή Λιμένων Κύπρου (ΑΛΚ) -με βάση την οποία η ΑΛΚ λαμβάνει δικαιώματα- η VTS θα παρέχει ναυτιλιακές υπηρεσίες στο Τερματικό, περιλαμβανομένων των υπηρεσιών πλοήγησης, παραβολής, πρόσδεσης λέμβου, χρήσης ρυμουλκού και παροχής ευκολιών υποδοχής», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η VTS είπε ότι το πρώτο δεξαμενόπλοιο έφθασε στην προβλήτα της VTTV το Σάββατο 29 Νοεμβρίου, παραδίδοντας πετρέλαιο εσωτερικής καύσης στο Τερματικό και προσέθεσε ότι στο πλαίσιο της επιχείρησης, παρείχε υπηρεσίες ρυμούλκησης, πρόσδεσης και απόδεσης μέσω των δυο νέων ρυμουλκών της  VTS ΚΕΡΥΝΕΙΑ και VTS ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ.
 
Άλλο ένα σημαντικό ορόσημο, επισήμανε η εταιρεία, επιτεύχθηκε την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, όταν τέσσερα δεξαμενόπλοια «έδεσαν» για πρώτη φορά στην αποβάθρα.
 
Τα ρυμουλκά είναι μοναδικά στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή και αποτελούν επένδυση ύψους 15 εκατ. ευρώ. Λειτουργούν υπό κυπριακή σημαία και επανδρώνονται από πλήρωμα και χειριστές από την Κύπρο και την Ελλάδα.

 Η VTS έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια σε εξοπλισμό υποδομής με στόχο να παρέχει ναυτιλιακές υπηρεσίες με βάση τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα, τηρώντας αυστηρές διαδικασίες στα θέματα υγείας και ασφάλειας.

«Ως εταιρεία κυπριακής ιδιοκτησίας, και με βάση την Κύπρο, είμαστε περήφανοι για το γεγονός ότι αποτελούμε πρότυπο στη χώρα μας, και ευελπιστούμε ότι θα συνεισφέρουμε, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη του τομέα της ενέργειας, καθώς επίσης και στην αναζωογόνηση της κυπριακής οικονομίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της VTS, Ρηγίνος Τσάνος.