Τουλάχιστον 22 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν ισλαμιστές μαχητές, συμπεριλαμβανομένων και εφόδων με ταχύπλοα, στην προσπάθειά τους να αποσπάσουν τον έλεγχο των τερματικών σταθμών εξαγωγής πετρελαίου και ενός ηλεκτροπαραγωγικού εργοστασίου στην ανατολική Λιβύη
Τουλάχιστον 22 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν ισλαμιστές μαχητές, συμπεριλαμβανομένων και εφόδων με ταχύπλοα, στην προσπάθειά τους να αποσπάσουν τον έλεγχο των τερματικών σταθμών εξαγωγής πετρελαίου και ενός ηλεκτροπαραγωγικού εργοστασίου στην ανατολική Λιβύη, δήλωσαν αξιωματούχοι χθες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μια δεξαμενή αποθήκευσης αργού έπιασε φωτιά όταν χτυπήθηκε από μια ρουκέτα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι μαχητές της συμμαχίας Φατζρ Λίμπια (Αυγή της Λιβύης) χρησιμοποίησαν ταχύπλοα για να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων. Από τα σκάφη αυτά «εκτόξευσαν πολλές ρουκέτες προς τους τερματικούς σταθμούς (στα λιμάνια) Ες Σίντερ και Ρας Λανούφ, και μία από αυτές έπληξε μια δεξαμενή νότια του λιμανιού Ες Σίντερ, που έπιασε φωτιά», δήλωσε ο Άλι αλ Χάσι, ο εκπρόσωπος της δύναμης που φρουρεί τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην περιοχή.

Ο Aλ Χάσι πρόσθεσε πως οι στρατιώτες προκάλεσαν ζημιές σε τρία από τα ταχύπλοα που χρησιμοποίησαν οι ισλαμιστές.