Αυξήθηκαν θεαματικά οι ανακαλύψεις σε αποθέματα υδρογονανθράκων της Ρωσίας το 2014. Ειδικότερα, η Ρωσία αύξησε τα αποθέματα πετρελαίου που διαθέτει κατά 550 εκατ. τόνους, τα αποθέματα φυσικού αερίου κατά 900 bcm και κατά 100 εκατ. τόνους τα αποθέματα υγρών καταλοίπων αερίου κατά το τρέχον έτος

Αυξήθηκαν θεαματικά οι ανακαλύψεις σε αποθέματα υδρογονανθράκων της Ρωσίας το 2014. Ειδικότερα, η Ρωσία αύξησε τα αποθέματα πετρελαίου που διαθέτει κατά 550 εκατ. τόνους, τα αποθέματα φυσικού αερίου κατά 900 bcm και κατά 100 εκατ. τόνους τα αποθέματα υγρών καταλοίπων αερίου κατά το τρέχον έτος. Την ανακοίνωση έκανε χθες, Τρίτη, ο Υπουργός Φυσικών Πόρων της χώρας, Σεργκέϋ Ντονσκόυ, ανακοινώνοντας και τα σχετικά νούμερα.

«Ο γεωλογικός τομέας διατήρησε του ρυθμούς ανάπτυξης και φέτος», δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός στη διάρκεια συνάντησης με τον Πρόεδρο Πούτιν, μεταδίδει το ITAR- TASS.

Η αύξηση στα αποθέματα υδρογονανθράκων θα βοηθήσει στην αναπλήρωση της εξορυκτικής βάσης των μεταλλευμάτων και θα διατηρήσει το επίπεδο παραγωγής που θα πετύχουμε εφέτος, τόνισε ο Ντονσκόυ.

Παρόμοια αυξητική τάση παρατηρείται και στα αποθέματα στερεών μεταλλευμάτων, όπως διαμάντια και ορυκτό άλας, συμπλήρωσε.

Οι Ρώσοι γεωλόγοι έχουν ανακαλύψει εφέτος 33 πεδία υδρογονανθράκων και 53 πεδία με αποθέματα στερεών μεταλλευμάτων, δήλωσε επίσης ο Υπουργός Φυσικών Πόρων.

Όπως τόνισε, κάποιες από αυτές τις νέες ανακαλύψεις θεωρούνται παγκόσμιας σημασίας. «Παρά τις περιπλοκές, η δουλειά συνεχίζεται και φυσιολογικά θα συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς», είπε στον Βλαντιμίρ Πούτιν ο Σεργκέϋ Ντονσκόυ.