Η κατρακύλα του ρωσικού εθνικού νομίσματος σε συνδυασμό με τη μεγάλη πτώση των τιμών του πετρελαίου, θα έχουν ως αποτέλεσμα η BP να γράψει ζημίες εκατοντάδων εκατ. δολαρίων στα αποτελέσματα του δ΄τριμήνου 2014 από το μερίδιο που κατέχει στην Rosneft
Η κατρακύλα του ρωσικού εθνικού νομίσματος σε συνδυασμό με τη μεγάλη πτώση των τιμών του πετρελαίου, θα έχουν ως αποτέλεσμα  η BP να γράψει ζημίες εκατοντάδων εκατ. δολαρίων στα αποτελέσματα του δ΄τριμήνου 2014 από το μερίδιο που κατέχει στην Rosneft.

Η BP ελέγχει το 19,75% της Rosneft.

Καθώς το ρούβλι υποχώρησε κατά 47% έναντι του δολαρίου, το τελευταίο τρίμηνο του 2014, η ζημία εκτιμάται ότι μπορεί να ανέλθει έως τα 750 εκατ. δολάρια.

Ένας σημαντικός κίνδυνος από την επιδείνωση των αποτελεσμάτων του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού είναι η ενδεχόμενη αδυναμία να καταβάλει μέρισμα στα μέσα του 2015.

Πέρυσι, η BP έλαβε σε μέρισμα 693 εκατ. δολάρια από την Rosneft. Συνολικά, οι ταμειακές ροές της το 2014 ανήλθαν σε 30 δισ. δολάρια.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την Rosneft, θεωρείται δεδομένοι ότι το οικονομικό της αποτέλεσμα για το τελευταίο τρίμηνο του 2014 θα είναι ζημιογόνο, καθώς είναι αναγκασμένη, βάσει των λογιστικών κανόνων, στο τέλος κάθε τριμήνου να επανυπολογίζει το χρέος της (το οποίο είναι εκπεφρασμένο κυρίως σε ευρώ και δολάρια) σε ρούβλια.