Το ενδεχόμενο επέκτασης του εργοστασίου εξοπλισμού της βιομηχανίας πετρελαίου που διαθέτει στο Πλοέστι της Ρουμανίας εξετάζει η αμερικανική General Electric. Στόχος της επέκτασης είναι η παραγωγή υλικών εξοπλισμού γεωτρήσεων για off-shore γεωτρήσεις, αναφέρει το Balkans.com, επικαλούμενο δελτίο Τύπου της εταιρείας την Τρίτη

Το ενδεχόμενο επέκτασης του εργοστασίου εξοπλισμού της βιομηχανίας πετρελαίου που διαθέτει στο Πλοέστι της Ρουμανίας εξετάζει η αμερικανική General Electric. Στόχος της επέκτασης είναι η παραγωγή υλικών εξοπλισμού γεωτρήσεων για off-shore γεωτρήσεις, αναφέρει το Balkans.com, επικαλούμενο δελτίο Τύπου της εταιρείας την Τρίτη.

«Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε το ενδεχόμενο επέκτασης του εργοστασίου Lufkin με εξοπλισμό για υπεράκτιες γεωτρήσεις, δεδομένου ότι υπάρχει ζήτηση, για παράδειγμα, τα οικόπεδα του Εύξεινου Πόντου», αναφέρει ο Κριστιάν Colteanu, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της GE στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τη Δημοκρατία της Μολδαβίας.

Ας σημειωθεί ότι ο αμερικανικός ενεργειακός κολοσσός GE απασχολεί 400 άτομα στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, με το 90% της παραγωγής του να προορίζεται για εξαγωγή.