Η Κυβέρνηση της Σκωτίας Ζητά Από το Λονδίνο Μέτρα για την Ώθηση των Υπεράκτιων Ερευνών Πετρελαίου

Η Κυβέρνηση της Σκωτίας Ζητά Από το Λονδίνο Μέτρα για την Ώθηση των Υπεράκτιων Ερευνών Πετρελαίου
energia.gr
Παρ, 9 Ιανουαρίου 2015 - 13:41
Επικαλούμενη την ραγδαία πτώση των τιμών του πετρελαίου, η τοπική κυβέρνηση της Σκωτίας ζητά από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να επισπεύσει τις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στην ενθάρρυνση των επενδύσεων στις υπεράκτιες έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου

Επικαλούμενη την ραγδαία πτώση των τιμών του πετρελαίου, η τοπική κυβέρνηση της Σκωτίας ζητά από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να επισπεύσει τις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στην ενθάρρυνση των επενδύσεων στις υπεράκτιες έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου.

«Η πρόσφατη πτώση των τιμών πετρελαίου καθιστά ακόμη πιο επείγουσα την ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις», αναφέρει «κείμενο συζήτησης» που εξέδωσε η κυβέρνηση της Σκωτίας αυτόν τον μήνα.

Καθώς η παραγωγή πετρελαίου στην υφαλοκρηπίδα του Ηνωμένου Βασιλείου φθίνει, ο κλάδος των ερευνών εμφανίζει κάμψη, ενώ, ταυτόχρονα, τα κόστη αυξάνονται, η κυβέρνηση του Λονδίνου ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο μια σειρά από μέτρα ώστε να ενθαρρύνει τις επενδύσεις στην ώριμη παραγωγικά περιοχή της Βόρειας Θάλασσας. Ανάμεσα στα μέτρα ξεχωρίσει η μείωση στο 30% (από 32%) της συμπληρωματικής χρέωσης που καταβάλλουν οι παραγωγοί επιπλέον του εταιρικού φόρου, ύψους 30%, στα έσοδα επί παραγωγής που έχει ξεκινήσει από το 1993.

Στο εν λόγω «κείμενο συζήτησης», η κυβέρνηση της Σκωτίας αναφέρεται σε παλαιότερες εκκλήσεις της για «μια θεμελιώδη αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνονται η πετρελαϊκή και η δημοσιονομική πολιτική» και τονίζει ότι τα υπό σκέψιν μέτρα «ανακούφισης» θα πρέπει να συμπεριληφθούν στον κεντρικό προϋπολογισμό του Ηνωμένου Βασιλείου, που πρόκειται να ψηφιστεί εφέτος τον Μάρτιο.

Η τοπική κυβέρνηση της Σκωτίας ζητά εξειδικευμένα μέτρα όπως ένα γενικό επίδομα επενδύσεων, σταδιακή αντιστροφή της αύξησης της συμπληρωματικής επιβάρυνσης που επιβλήθηκε το 2011, καθώς και έκπτωση στον φόρο ερευνών.