Οι Προβλέψεις για Πλεονάζουσα Παραγωγή Πιέζουν τις Τιμές του Πετρελαίου στα 46 Δολάρια

Οι Προβλέψεις για Πλεονάζουσα Παραγωγή Πιέζουν τις Τιμές του Πετρελαίου στα 46 Δολάρια
energia.gr
Τετ, 14 Ιανουαρίου 2015 - 08:38
Για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση υποχωρούν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η υπερπροσφορά αργού, που υπολογίζεται στα 1,8 με 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα, εκτιμάται ότι θα συνεχισθεί και το δεύτερο εξάμηνο του 2015
Για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η υπερπροσφορά αργού, που υπολογίζεται στα 1,8 με 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα, εκτιμάται ότι θα συνεχισθεί και το δεύτερο εξάμηνο του 2015.

Το Μπρεντ υποχώρησε σήμερα Τετάρτη έως 1,1% στα 46,10 δολάρια το βαρέλι. Χαμηλότερα κατά 1% στα 45,42 δολάρια διαπραγματεύεται το αμερικανικό αργό (WTI).

Ένα φαινόμενο που εντείνεται τις τελευταίες εβδομάδες είναι η συρρίκνωση του spread μεταξύ του Μπρεντ και του WTI, καταδεικνύοντας, σύμφωνα με την Societe Generale, ότι η στρατηγική της Σαουδικής Αραβίας για τον εκτοπισμό των Αμερικανικών παραγωγών shale oil από την αγορά, αρχίζει να αποδίδει.

Χθες, Τρίτη, μάλιστα η τιμή του αμερικανικού αργού ξεπέρασε, προσωρινά, την τιμή του Μπρεντ.

Όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, οι αμερικανικές εταιρείες στον χώρο του shale oil θα είναι οι πρώτες που θα αναγκαστούν να περικόψουν την παραγωγή τους, λόγω των χαμηλών τιμών.