Η Statoil ASA έχει προχωρήσει σε σύμβαση με την Offshore εταιρεία OSM και συγκεκριμένα με την Αμπερντίν Ltd., θυγατρική του OSM Offshore, ώστε να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει πλωτή μονάδα αποθήκευσης πετρελαίου (ΠΣΕ) στο Mariner, μέσα σε τμήμα της ομάδας 9/11α της υφαλοκρηπίδας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKCS)

Η Statoil ASA έχει προχωρήσει σε σύμβαση με την Offshore εταιρεία OSM και συγκεκριμένα με την Αμπερντίν Ltd., θυγατρική του OSM Offshore, ώστε να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει πλωτή μονάδα αποθήκευσης πετρελαίου (ΠΣΕ) στο Mariner, μέσα σε τμήμα της ομάδας 9/11α της υφαλοκρηπίδας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKCS).

Η σύμβαση που μπαίνει σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου είναι μακροχρόνια, με καθορισμένη διάρκεια 5 ετών, αλλά και με πρόσθετες περιόδους κατ’ επιλογήν είτε δύο, είτε τριών επιπλέον χρόνων.

Η OSM Offshore έλαβε τη σύμβαση για Το Mariner και το «αδελφό» του σκάφος, Heidrun FSU τον Οκτώβριο του 2013. Η εταιρεία λειτουργούσε προηγουμένως μέσω της Rasmussen Maritime Services AS, που αποκτήθηκε από την OSM το 2003, έχοντας προηγουμένως φέρει εις πέρας, αρκετά παρόμοια έργα από το 1980, έως τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Η Statoil τον Δεκέμβριο άφησε ένα ολοκληρωμένο συμβόλαιο γεώτρησης και καλά οργανωμένων υπηρεσιών, για την Mariner στην Schlumberger Oilfield UK PLC.

Η παραγωγή από τον τομέα αναμένεται να ξεκινήσει το 2017. Η Statoil κατέχει μερίδιο 65.11% , η Βρετανική Εταιρεία Έρευνας & Παραγωγής JX Nippon (UK) Ltd 28,89 % και η Δίας Mariner ΕΠΕ 6 %.