Η απατημένη σύζυγος του ιδιοκτήτη της αμερικανικής πετρελαϊκής εταιρείας Continental Resources Χάρολντ Χαμ αρνήθηκε, τελικά, το 1 δις δολάρια (803 εκατομμύρια ευρώ) που της επιδικάστηκε αρχικά ως αποζημίωση διαζυγίου μετά το χωρισμό της από τον μέχρι πρότινος σύζυγό της κι έναν από τους πλουσιότερους άνδρες των ΗΠΑ

Η απατημένη σύζυγος του ιδιοκτήτη της αμερικανικής πετρελαϊκής εταιρείας Continental Resources Χάρολντ Χαμ αρνήθηκε, τελικά, το 1 δις δολάρια (803 εκατομμύρια ευρώ) που της επιδικάστηκε αρχικά ως αποζημίωση διαζυγίου μετά το χωρισμό της από τον μέχρι πρότινος σύζυγό της κι έναν από τους πλουσιότερους άνδρες των ΗΠΑ.

Μολονότι η Σου Αν Αρναλ αρχικά δέχτηκε τον περασμένο Νοέμβριο να λάβει το ανωτέρω ποσό, τώρα προτίθεται να κάνει έφεση, διεκδικώντας αυτό που θεωρεί πως της αναλογεί, δηλαδή το 50% της κοινής περιουσίας της με τον 68χρονο Χαμ. Ο Χαμ. Από τηνπλευρά του, είχε ασκήσει έφεση στην αρχική απόφαση ισχυριζόμενος ότι δεν μπορούσε να καταβάλει το επιδικασθέν 1 δις δολ.

Η περιουσία του ζεύγους αποτιμάται στα 18 δις δολάρια (15 δις. ευρώ), άρα η Αρναλ διεκδικεί σχεδόν 9 δις δολ. ή 7,5 δις ευρώ. Ο Χαμ ίδρυσε την Continental Resources το 1990, δυο χρόνια ακριβώς μετά το γάμο του με την Αρναλ. Το 2012, κι έπειτα από 24 χρόνια γάμου μαζί της, στη διάρκεια των οποίων απέκτησαν δύο κόρες, η Αρναλ κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, με την αιτιολογία της μοιχείας.

Η Αρναλ δηλώνει αποφασισμένη, πλέον, να διεκδικήσει «το δικαίωμα μου στο μερίδιο που μου αναλογεί, παρά το γεγονός πως πριν λίγο καιρό δέχτηκα μόλις ένα μικρό κομμάτι της περιουσίας που μου αναλογούσε», όπως τονίζει αναφερόμενη στην προσφορά του πρώην συζύγου της, που τελικά απέρριψε.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος κάνει τώρα απεγνωσμένες προσπάθειες να γλιτώσει την θυσία της μισής του περιουσίας για ένα πανάκριβο διαζύγιο. Μάλιστα, μολονότι ως τώρα παρουσίαζε δημοσίως τον εαυτό του ως «αυτοδημιούργητο», πλέον ο ιδιοκτήτης της Continental Resources επιχειρεί να αποδείξει το αντίθετο, ότι δηλαδή τα 18 δις δολάρια δεν αποκτήθηκαν από τις δικές του ικανότητες, αλλά από εξωτερικούς παράγοντες, όπως οι τάσεις στην χρηματιστηριακή αγορά, την αύξηση των τιμών πετρελαίου και τις νέες τεχνολογίες εξόρυξης.

Μάλιστα, όπως εξακρίβωσε το Reuters, ο επιχειρηματίας έδωσε εντολή να γραφτεί από την αρχή η ιστορία της Continental Resources στην εταιρική ιστοσελίδα της, αλλάζοντας ημερομηνίες, σβήνοντας ακόμη και την επισήμανση ότι ο ίδιος ο Χαμ ήταν βασικός παράγοντας για την επιτυχία της.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, τα πράγματα ίσως να είναι ακόμη χειρότερα για τον Χαμ, λόγω της ραγδαίας πτώσης των τιμών του πετρελαίου το τελευταίο εξάμηνο, καθώς η υποχώρηση των τιμών του αργού φέρεται να μείωσε την καθαρή θέση της Continental Resources από τα 18 δις δολ. τον Ιούνιο του περασμένου έτους σε 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια στις αρχές Ιανουαρίου. Δεν μπορεί, ωστόσο, να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο Χαμ να επικαλεστεί την εξέλιξη αυτή για να αρνηθεί τις αυξημένες απαιτήσεις της πρώην συζύγου του.