Όπως ανακοίνωσε χθες η γερμανική RWE, η πώληση της μονάδας πετρελαίου και φυσικού αερίου Dea στην ρωσική εταιρεία LetterOne θα ολοκληρωθεί έως τις αρχές Μαρτίου του 2015, με έκπτωση 100 εκατ. ευρώ από την προηγουμένως συμφωνηθεισα τιμή
Όπως ανακοίνωσε χθες η γερμανική RWE, η πώληση της μονάδας πετρελαίου και φυσικού αερίου Dea στην ρωσική εταιρεία LetterOne θα ολοκληρωθεί έως τις αρχές Μαρτίου του 2015, με έκπτωση 100 εκατ. ευρώ από την προηγουμένως συμφωνηθεισα τιμή.

Η γερμανική εταιρεία ανέφερε πως θα εκχωρήσει τη Dea έναντι 5 δισ. ευρώ, στη LetterOne, τη οποία ανήκει σε Ρώσους επενδυτές με επικεφαλής τον επιχειρηματία Mikhail Fridman, λόγω “εξελίξεων σχετικά με συγκεκριμένες άδειες παραγωγής και εξερεύνησης”.

Παράλληλα, η RWE ανακοίνωσε πως η LetterOne θα κρατήσει τις δραστηριότητες της Dea στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεχωριστά από τις υπόλοιπες δραστηριότητες για αρκετά χρόνια, ενώ, σε περίπτωση που επιβληθούν κυρώσεις στους αγοραστές, η γερμανική εταιρεία ανέφερε πως διατηρεί το δικαίωμα επαναγοράς των δραστηριοτήτων της Dea στο Ηνωμένο Βασίλειο για ένα έτος μετά την ολοκλήρωση της πώλησης.