Αν η Τιμή του Αργού Παραμείνει στα 40 Δολ. για 2-3 Χρόνια,το Εισόδημα των Ρώσων θα Μειωθεί Κατά 10%

Αν η Τιμή του Αργού Παραμείνει στα 40 Δολ. για 2-3 Χρόνια,το Εισόδημα των Ρώσων θα Μειωθεί Κατά 10%
energia.gr
Σαβ, 17 Ιανουαρίου 2015 - 14:17
Το πραγματικό εισόδημα του ρωσικού πληθυσμού μπορεί να μειωθεί κατά 10%, αν η τιμή του αργού πετρελαίου παραμείνει στα 40 δολάρια το βαρέλι στα επόμενα δύο με τρία χρόνια, δήλωσε ο πρώην Ρώσος υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτικών Πρωτοβουλιών Αλεξέι Κούντριν σε ρωσικό ραδιοφωνικό σταθμό την Παρασκευή

Το πραγματικό εισόδημα του ρωσικού πληθυσμού μπορεί να μειωθεί κατά 10%, αν η τιμή του αργού πετρελαίου παραμείνει στα 40 δολάρια το βαρέλι στα επόμενα δύο με τρία χρόνια, δήλωσε ο πρώην Ρώσος υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτικών Πρωτοβουλιών Αλεξέι Κούντριν σε ρωσικό ραδιοφωνικό σταθμό την Παρασκευή.

«Με το πετρέλαιο στα $ 40 ανά βαρέλι, τα πραγματικά εισοδήματα θα συρρικνωθούν κατά 3-5% (το 2015), και έως 10% σε 2-3 χρόνια», δήλωσε ο Κούντριν.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι η μείωση θα λάβει χώρα για πρώτη φορά από το 2000 και ολόκληρες κοινωνικές ομάδες θα νοιώσουν τον πόνο. «Γι 'αυτό η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να αντισταθμίσει πλήρως [αυτό το φθινόπωρο], όπως καταφέραμε να κάνουμε το 2009, όταν κατά μέσο όρο δεν είχαμε αντιμετωπίσει μείωση των πραγματικών εισοδημάτων», δήλωσε ο Κούντριν.

«Μια στροφή σε στοχευμένες ενισχύσεις με πόρους των προϋπολογισμών από όλα τα επίπεδα είναι μια από τις πιο σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στη μακροπρόθεσμη ατζέντα», πρόσθεσε.