Δεν Έχει Ακόμη Αποφασίσει η Αλγερία για την Εκμετάλλευση του Σχιστολιθικού της Αερίου

Δεν Έχει Ακόμη Αποφασίσει η Αλγερία για την Εκμετάλλευση του Σχιστολιθικού της Αερίου
energia.gr
Σαβ, 24 Ιανουαρίου 2015 - 12:45
Ο υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας Yousfi Youcef δήλωσε ότι η χώρα δεν έλαβε ακόμη απόφαση σχετικά με το σχιστολιθικό φυσικό αέριο, μετέδωσε την Τετάρτη η Algeria Press Service. «Η κυβέρνηση δεν έχει λάβει τελική απόφαση σχετικά με την εκμετάλλευση του σχιστολιθικού φυσικού αερίου, ένα έργο που είναι ακόμη υπό τεχνική και οικονομική αξιολόγηση», τόνισε ο Yousfi

Ο υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας Yousfi Youcef δήλωσε ότι η χώρα δεν έλαβε ακόμη απόφαση σχετικά με το σχιστολιθικό φυσικό αέριο, μετέδωσε την Τετάρτη η Algeria Press Service.

«Η κυβέρνηση δεν έχει λάβει τελική απόφαση σχετικά με την εκμετάλλευση του σχιστολιθικού φυσικού αερίου, ένα έργο που είναι ακόμη υπό τεχνική και οικονομική αξιολόγηση», τόνισε ο Yousfi.

Ο Yousfi πρόσθεσε ότι η χώρα επεξεργάζεται αγωγούς διασύνδεσης που θα αυξήσουν τον αριθμό των πελατών φυσικού αερίου στο εσωτερικό της.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας, η περιοχή Mascara θα εξασφαλίσει την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο για το 75% των κατοικιών μέχρι το τέλος του 2015. Κατά τα επόμενα δύο έτη, το σύνολο των κατοικιών αναμένεται να συνδεθούν με το δίκτυο.