Οι τιμές του πετρελαίου πιθανότατα θα συνεχίσουν να πέφτουν, φτάνοντας ακόμη και στα επίπεδα των 30 δολ. το βαρέλι. Αυτό ανέφερε χθες σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο Gary Cohn, πρόεδρος της Goldman Sachs Group Inc

Οι τιμές του πετρελαίου πιθανότατα θα συνεχίσουν να πέφτουν, φτάνοντας ακόμη και στα επίπεδα των 30 δολ. το βαρέλι. Αυτό ανέφερε χθες σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο Gary Cohn, πρόεδρος της Goldman Sachs Group Inc.

Εντωμεταξύ, το συμβόλαιο του αργού παράδοσης Μαρτίου απώλεσε 1% και διαμορφώθηκε στα 45,15 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ το συμβόλαιο Μαρτίου του πετρελαίου μπρέντ στο Λονδίνο υποχώρησε στα 48,16 δολάρια το βαρέλι. Σημειώνεται πως η τιμή του αργού πετρελαίου έχει υποχωρήσει σχεδόν κατά 60% από τον προηγούμενο Ιούνιο.

Ο πρόεδρος της Goldman Sachs Group τόνισε στο CNBC πως οι καταναλωτές και οι παραγωγοί πετρελαίου βρίσκονται σε διαφορετικές θέσεις από ό, τι ήταν τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ενδεικτικώς πως οι καταναλωτές είναι πολύ πιο επιθετικοί στις αγορές αντιστάθμισης από ό, τι στο παρελθόν.