Θα Συνεχίσει την Ίδια Πολιτική στο Πετρέλαιο ο Νέος Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας

Θα Συνεχίσει την Ίδια Πολιτική στο Πετρέλαιο ο Νέος Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας
energia.gr
Τετ, 28 Ιανουαρίου 2015 - 10:26
Ο νέος βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν υποδέχτηκε σήμερα τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος έφτασε στη χώρα προκειμένου να υποβάλλει τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του βασιλιά Αμπντάλα. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν περί πολιτικής και διπλωματίας και ο βασιλιάς απηύθηνε μήνυμα στον Ομπάμα ότι η χώρα σκοπεύει να συνεχίσει την ενεργειακή της πολιτική

Ο νέος βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν υποδέχτηκε σήμερα τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος έφτασε στη χώρα προκειμένου να υποβάλλει τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του βασιλιά Αμπντάλα. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν περί πολιτικής και διπλωματίας και ο βασιλιάς απηύθηνε μήνυμα στον Ομπάμα ότι η χώρα σκοπεύει να συνεχίσει την ενεργειακή της πολιτική.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσα από το Air Force One, αφότου ο Ομπάμα αναχώρησε από τη Σαουδική Αραβία, αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι οι δύο ηγέτες δεν συζήτησαν σχετικά με τις τρέχουσες τιμές του πετρελαίου.

Είπε επίσης ότι ο βασιλιάς άφησε να εννοηθεί πως η Σαουδική Αραβία θα συνεχίσει να παίζει το ρόλο της στην παγκόσμια αγορά ενέργειας και ότι δεν αναμένεται καμία αλλαγή στη στάση της χώρας στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο πρόεδρος Ομπάμα έθιξε, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τον βασιλιά Σαλμάν, το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ωστόσο δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, δήλωσε ο αξιωματούχος.