Μείωση κατά 21% παρουσίασαν τα κέρδη της Exxon Mobil Corp., το δ’ τρίμηνο του 2015, λόγω των χαμηλών τιμών στα εμπορεύματα και το υψηλό κόστος συντήρησης. Τα οικονομικά αποτελέσματα της Exxon ενισχύθηκαν από τις δραστηριότητες διύλισης πετρελαίου, οι οποίες ωφελούνται από το φθηνότερο πετρέλαιο, ενώ τα έσοδα από έρευνα και παραγωγή μειώθηκαν στα 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια, επηρεασμένα από την χαμηλή παραγωγή

Μείωση κατά 21% παρουσίασαν τα κέρδη της Exxon Mobil Corp., το δ’ τρίμηνο του 2015, λόγω των χαμηλών τιμών στα εμπορεύματα και το υψηλό κόστος συντήρησης.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Exxon ενισχύθηκαν από τις δραστηριότητες διύλισης πετρελαίου, οι οποίες ωφελούνται από το φθηνότερο πετρέλαιο, ενώ τα έσοδα από έρευνα και παραγωγή μειώθηκαν στα 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια, επηρεασμένα από την χαμηλή παραγωγή.

Ωστόσο, τα κέρδη από τη διύλιση και το μάρκετινγκ μειώθηκαν στα 497 εκατομμύρια δολάρια.

Η σημαντική μείωση στην παραγωγή της Exxon αντανακλάτην επιθυμία της εταιρείας να εγκαταλείψει λιγότερο κερδοφόρες δραστηριότητες πετρελαίου, όπωςμια παραχώρηση στο Άμπου Ντάμπι η οποία έληξε. Οδιευθύνων σύμβουλοςτης εταιρείαςRex Tillerson έχει καταστήσει ως υψηλή προτεραιότητα τη βελτίωση της κερδοφορίας της εταιρείας.

Η Exxon Mobil ανακοίνωσε κέρδη 6,57 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 1,56 δολάρια ανά μετοχή, χαμηλότερα από τα 8,35 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,91 δολάρια ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.Τα έσοδα της μειώθηκαν στα 87,28 δισ. δολάρια.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή 1,34 δολάρια και έσοδα 87,6 δισ. δολάρια.

Την Παρασκευή, η Chevron ανακοίνωσε τα χαμηλότερα κέρδη σε επίπεδο τριμήνου τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει το φιλόδοξο πρόγραμμα δαπανών, καθώς η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου περιόρισε κατά δισεκατομμύρια τη ρευστότητα.