Ξεκίνησαν οι Τεχνικές Επαφές Ρωσίας – Τουρκίας για τον Νέο Αγωγό Φυσικού Αερίου Turkish Stream

Ξεκίνησαν οι Τεχνικές Επαφές Ρωσίας – Τουρκίας για τον Νέο Αγωγό Φυσικού Αερίου Turkish Stream
Sputnik
Τετ, 4 Φεβρουαρίου 2015 - 12:09
Εντατικές συνομιλίες σχετικά με τα τεχνικά θέματα που προκύπτουν κατά την διαδικασία κατασκευής του νέου αγωγού που θα διοχετεύει ρωσικό φυσικό αέριο από τη Ρωσία προς την Τουρκία ξεκίνησαν οι δύο πλευρές

Εντατικές συνομιλίες σχετικά με τα τεχνικά θέματα που προκύπτουν κατά την διαδικασία κατασκευής του νέου αγωγού που θα διοχετεύει ρωσικό φυσικό αέριο από τη Ρωσία προς την Τουρκία ξεκίνησαν οι δύο πλευρές.

Οπως δήλωσε ο τούρκος πρέσβης στην Μόσχα Ουμίτ Γιαρντίμ, κλιμάκια τεχνικών εμπειρογνωμώνων έχουν αρχίσει τις επαφές για την επίλυση τεχνικών προβλημάτων και την σωστή εφαρμογή του πρότζεκτ Turkish Stream, του τουρκικού αγωγού που κατασκευάζεται από κοινού με την Gazprom, και θα παραδίδει ρωσικό φυσικό αέριο στην Τουρκία και την Νότια Ευρώπη μέσω του νέου διαμετακομιστικού σταθμού που προβλέπεται να κατασκευαστεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

«Υπάρχουν επιμέρους ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν, σχετικά με το πώς ακριβώς θα τοποθετηθεί ο αγωγός. Τόσο η ρωσική και η τουρκική πλευρά ξεκίνησαν τη συνεργασία σε επίπεδο τεχνικών θεμάτων» είπε σε συνέντευξη τύπου ο τούρκος π ρέσβης.

Η Ρωσία σχεδιάζει να υπογράψ ει διακυβερνητική συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου με την Τουρκία κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015 ώστε οι πρώτες παραδόσεις να ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο του 2016, όπως έχει δηλώσει η Gazprom. Η πρώτη παράδοση ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του νέου αγωγού θα είναι της τάξης των 15, 7 5 δισ. κ υβικών μέτρων, αποκλειστικά για την τουρκική αγορά.

(http://gr.rbth.com, "Η Σύγχρονη Ρωσία")