Η ρωσική κυβέρνηση ίσως προσφέρει στην Ελλάδα έκπτωση στην τιμή του φυσικού αερίου και νέα δάνεια, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Kommersant που επικαλείται πηγή της ρωσικής κυβέρνησης. Ποια ανταλλάγματα ζητά η Μόσχα

Η ρωσική κυβέρνηση ίσως προσφέρει στην Ελλάδα έκπτωση στην τιμή του φυσικού αερίου και νέα δάνεια, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Kommersant που επικαλείται πηγή της ρωσικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε ότι «είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε την έκπτωση προς την Ελλάδα για το φυσικό αέριο».

Τόσο η Gazprom όσο και το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, σε αντάλλαγμα για την έκπτωση στο φυσικό αέριο και τα δάνεια, που δεν διευκρινίζεται σε τι θα αφορούν ή πιο θα είναι το ύψος τους, η Ρωσία ενδιαφέρεται να αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα

Ο αξιωματούχος δεν ανέφερε για ποια περιουσιακά στοιχεία υπάρχει ρωσικό ενδιαφέρον.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία, στις 8 και 9 Απριλίου.

Το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει ότι κατά τη συνάντηση κορυφής Πούτιν - Τσίπρα, τη Μ. Τετάρτη 8 Απριλίου, «σχεδιάζεται η συζήτηση ευρείας γκάμας ζητημάτων συνεργασίας των δύο χωρών, μεταξύ άλλων στον εμπορικό-οικονομικό και τον επενδυτικό καθώς και τον ανθρωπιστικό-πολιτιστικό τομέα, αλλά και επίκαιρων διεθνών προβλημάτων».

Με το πέρας των συνομιλιών, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, «έχει προγραμματιστεί η υπογραφή σειράς διμερών συμφωνιών».