Πάνω από 1 δις δολάρια προσφέρθηκαν στην Morgan Stanley για το τμήμα εμπορίας πετρελαίου της τράπεζας. Η προσφορά κατετέθη από εταιρία εμπορίας πετρελαίου, με έδρα τις ΗΠΑ, ενώ έρχεται μετά από δύο αποτυχημένες επαφές με ξένους αγοραστές

Πάνω από 1 δις δολάρια προσφέρθηκαν στην Morgan Stanley για το τμήμα εμπορίας πετρελαίου της τράπεζας. Η προσφορά κατετέθη από εταιρία εμπορίας πετρελαίου, με έδρα τις ΗΠΑ, ενώ έρχεται μετά από δύο αποτυχημένες επαφές με ξένους αγοραστές.

Η προσφορά της Castleton Commodities International, (οίκο συναλλαγών που υποστηρίζεται από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Paul Tudor Jones και Glenn Dubin), αφορά συμβάσεις και αποθέματα, όπως ανέφερε παράγοντας της Castleton, ενώ από την πλευρά της Morgan Stanley, δεν έγινε κανένα σχόλιο.

Η Morgan Stanley είχε προηγουμένως καταλήξει σε συμφωνία για την πώληση του τομέα εμπορίας πετρελαίου στην Rosneft, τη ρωσική κρατική εταιρεία πετρελαίου, αλλά η συμφωνία δεν προχώρησε, καθώς περίμενε την έγκριση των ΗΠΑ το Δεκέμβριο, και ενώ μαίνεται η κρίση στην Ουκρανία.

Νωρίτερα η γνωστή τράπεζα της Wall Street είχε εμπλακεί σε παρατεταμένες διαπραγματεύσεις, για τη πώληση βασικού μέρους των προϊόντων της, σε κρατικό επενδυτικό ταμείο του Κατάρ.

Η Morgan Stanley ξεκίνησε την εμπορία πετρελαίου στη δεκαετία του 1980 και είχε την πιο ενεργή παρουσία στις αγορές πετρελαίου, μεταξύ των τραπεζών της Wall Street, ενεργώντας ως έμπορος συστηματικής μεταφοράς αργού, μέσω αγωγών διατλαντικά.

Ωστόσο, στελέχη της τράπεζας προσπάθησαν να πουλήσουν την επιχείρηση, καθώς υπήρξαν ανησυχίες μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών, για την ασφάλεια, αλλά και την απογοητευτική απόδοση των ιδίων κεφαλαίων. Μια έκθεση της Γερουσίας των ΗΠΑ το περασμένο έτος αποκάλυψε ότι ενώ η Morgan Stanley, που χρησιμοποιούσε σαν τσάρτερ, περίπου 100 πετρελαιοφόρα ανά μήνα μέχρι το 2014, είχε πλέον πέσει στον αριθμό των μόλις 10 -15 πετρελαιοφόρων το μήνα.

Η Morgan Stanley έχει ήδη πουλήσει τις επιχειρήσεις που αφορούν σε αγωγούς και άλλες υποδομές των βασικών προϊόντων , όπως τον διανομέα καυσίμων TransMontaigne και συνεχίζει τη δραστηριότητα στο εμπόριο πετρελαίου, φυσικού αερίου, ηλεκτρικής ενέργειας και μετάλλων, ενώ στελέχη της διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές εμπορευμάτων για τους πελάτες. Σχεδιάζει πάντως να εγκαταλείψει την εμπορική της δραστηριότητα.

Η Castleton, παλαιότερα γνωστή ως LDH Energy, έχει επεκταθεί, πέρα ​​από τη βορειοαμερικανική αγορά φυσικού αερίου, και σε εμπορεύματα όπως το πετρέλαιο και το σιδηρομετάλλευμα.