Η αύξηση της αμερικανικής πετρελαϊκής παραγωγής αναμένεται να φθάσει στο ανώτερο δυνατό σημείο εντός του 2015, εκτιμά ο ΟΠΕΚ, επικαλούμενος τα στοιχεία που δείχνουν λόγω σημαντική μείωση του αριθμού των εγκαταστάσεων εξόρυξης
Η αύξηση της αμερικανικής πετρελαϊκής παραγωγής αναμένεται να φθάσει στο ανώτερο δυνατό σημείο εντός του 2015, εκτιμά ο ΟΠΕΚ, επικαλούμενος τα στοιχεία που δείχνουν λόγω σημαντική μείωση του αριθμού των εγκαταστάσεων εξόρυξης.

Στην τελευταία μηνιαία του έκθεση, ο ΟΠΕΚ προβλέπει ότι η παραγωγή θα διαμορφωθεί σε 13,65 εκατ. βαρέλια την ημέρα μέσα στο δεύτερο εξάμηνο και μετά θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται.

Σχετικά με τη ζήτηση για το πετρέλαιο των χωρών του ΟΠΕΚ, εκτιμάται ότι θα σημειώσει μικρή αύξηση στα 29,3 εκατ. βαρέλια/ημέρα περίπου. Για τις χώρες εκτός ΟΠΕΚ, προβλέπεται μείωση της ζήτησης κατά 165.000 βαρέλια/ημέρα.

Οι εγκαταστάσεις εξόρυξης στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 238 μέσα σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, το Μάρτιο, σε 1.110 εγκαταστάσεις. Το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes που επικαλείται ο ΟΠΕΚ, τέθηκαν εκτός λειτουργίας 335 εγκαταστάσεις.