Η Premier Oil Plc συνδέει το όνομά της με την ανακάλυψη της σπουδαίας προοπτικής των ερευνών υδρογονανθράκων στα νησιά Φώκλαντ, μετά την επιτυχή δοκιμή, της προς το νότο επέκτασης του πεδίου πετρελαίου Sea Lion, το οποίο είναι υπό ανάπτυξη στα βόρεια των Νήσων Φώκλαντ

Η Premier Oil Plc συνδέει το όνομά της με την ανακάλυψη της σπουδαίας προοπτικής των ερευνών υδρογονανθράκων στα νησιά Φώκλαντ, μετά την επιτυχή δοκιμή, της προς το νότο επέκτασης του πεδίου πετρελαίου Sea Lion, το οποίο είναι υπό ανάπτυξη στα βόρεια των Νήσων Φώκλαντ.

Η Premier ανακοίνωσε, ότι ποιότητα της δεξαμενής είναι εξαιρετική και πως τα αποτελέσματα ήταν σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Η εξέδρα Ocean Rig Eirik Raude Semisubmersible εξέδρα, η οποία κάνει την διάτρηση στο ευρύτερο πεδίο, του Ζεβεδαίου, όπως ονομάζεται, έχει ορίσει ως επόμενη γεώτρηση σε μεγάλα βάθη στο νότιο τμήμα της θαλάσσιας λεκάνης της περιοχής.

Η Premier Oil Plc προχωρά τις έρευνές της στο πεδίο Sea Lion σε φάσεις, αρχικά με την ανάπτυξη δεκατεσσάρων υποθαλάσσιων πηγαδιών και αναμένει να παράγει 160 εκατομμύρια βαρέλια  πετρελαίου σε διάστημα που υπολογίζεται σε πάνω από 15 χρόνια.