Occidental Petroleum: Η Υψηλή Ρευστότητα στις Αγορές Θα Διατηρήσει Σε Χαμηλά Επίπεδα τις Τιμές του Πετρελαίου

Occidental Petroleum: Η Υψηλή Ρευστότητα στις Αγορές Θα Διατηρήσει Σε Χαμηλά Επίπεδα τις Τιμές του Πετρελαίου
energia.gr
Τρι, 21 Απριλίου 2015 - 09:30
Το «εύκολο χρήμα» για τις εταιρείες εξόρυξης πετρελαίου θα οδηγήσει στη διατήρηση της υπερπροσφοράς αργού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος της Occidental Petroleum, Στίβεν Τσέιζεν

Το «εύκολο χρήμα» για τις εταιρείες εξόρυξης πετρελαίου θα οδηγήσει στη διατήρηση της υπερπροσφοράς αργού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος της Occidental Petroleum, Στίβεν Τσέιζεν.

Παλαιότερα, σε περιόδους ύφεσης του πετρελαϊκού κλάδου, οι εταιρείες παραγωγής εξαρτώνταν από τον τραπεζικό δανεισμό για να επιβιώσουν, καθώς ήταν αποκλεισμένες από τις αγορές κεφαλαίου, είπε ο κ. Τσέιζεν, μιλώντας σε συνέδριο (IHS CERAWeek) στο Χιούστον νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Σε παλαιότερες περιόδους, ο κλάδος έμεινε εκτός κεφαλαιαγορών, δεν μπορούσαν να πωλήσουν μετοχές και δεν μπορούσαν, πράγματι, να πωλήσουν ομόλογα», ενώ οι τράπεζες απέφευγαν το δανεισμό των εταιρειών του κλάδου, σημείωσε.

«Υπάρχει πολύ νέο χρήμα εκεί έξω. Αυτό είναι διαφορετικό» σήμερα, προσέθεσε.

Η στήριξη που προσφέρεται στους πιο αδύναμους «παίκτες» του πετρελαϊκού κλάδου θα επιβραδύνει τη μείωση της παραγωγής που απαιτείται ώστε να υπάρξει εκ νέου ισορροπία στις αγορές πετρελαίου και ανάκαμψη των τιμών, εκτίμησε.

Μεσοπρόθεσμα, ο επικεφαλής της OXY προβλέπει ότι οι τιμές του πετρελαίου θα διαμορφωθούν, κατά μέσο όρο, στα 60 δολάρια το βαρέλι.