Εντείνεται η φημολογία στις αγορές ότι η Ρωσία βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τον ΟΠΕΚ για ενδεχόμενη μείωση της παραγωγής, αν και οι αναλυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί
Εντείνεται η φημολογία στις αγορές ότι η Ρωσία βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τον ΟΠΕΚ για ενδεχόμενη μείωση της παραγωγής, αν και οι αναλυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί.

Η Μόσχα ενδέχεται να ζητά τη μείωση της παραγωγής από τις χώρες του οργανισμού και σε αντάλλαγμα, να υπόσχεται από την πλευρά της ότι και αυτή θα μειώσει την προσφορά αργού.

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας είπε ότι έχει συνομιλήσει με τον ΓΓ του ΟΠΕΚ τις προηγούμενες ημέρες, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των συνομιλιών. 

Ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας συζήτησε επίσης γι' αυτό το θέμα με τον Ρώσο πρέσβη στο Ριάντ, όπως μετέδωσε την Τρίτη το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, SPA.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν αναλυτές, η Ρωσία δεν θεωρείται αξιόπιστη, τουλάχιστον στο θέμα της μείωσης της παραγωγής, με βάση τα όσα είχε κάνει το 2008, όταν οι τιμές μέσα στη διάρκεια του έτους είχαν υποχωρήσει κατά 80%.

Επιπλέον, χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, διαθέτουν τόσο μεγάλη ρευστότητα ώστε να μπορούν να αντέξουν στα τρέχοντα επίπεδα των τιμών του αργού για πολλά χρόνια.