Η Total ίσως αξιοποιήσει τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου ώστε να προχωρήσει σε εξαγορές που θα ενισχύουν τη θέση της στα υπεράκτια κοιτάσματα σε μεγάλα βάθη και το LNG, όπως δηλώνουν τα στελέχη της τρίτης μεγαλύτερης ευρωπαϊκής πετρελαϊκής εταιρείας
Η Total ίσως αξιοποιήσει τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου ώστε να προχωρήσει σε εξαγορές που θα ενισχύουν τη θέση της στα υπεράκτια κοιτάσματα σε μεγάλα βάθη και το LNG, όπως δηλώνουν τα στελέχη της τρίτης μεγαλύτερης ευρωπαϊκής πετρελαϊκής εταιρείας.

«Όταν είμαστε σε ένα περιβάλλον χαμηλών τιμών, είναι φυσιολογικό ότι οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου αναζητούν ευκαιρίες», είπε ο επικεφαλής του upstream της γαλλικής εταιρείας, Yves-Louis Darricarrere, μιλώντας την Τετάρτη στο συνέδριο CIS O&G, στο Παρίσι.

«[...] Έχουμε μία ξεκάθαρη στρατηγική να διατηρήσουμε και να ενδυναμώσουμε τις θέσεις μας» στα υπεράκτια κοιτάσματα σε μεγάλα βάθη και το LNG, τόνισε.

Το deal, ύψους 70 δισ. δολαρίων, της Royal Dutch Shell με την BG Group, έχει αναζωπυρώσει τα σενάρια για ένα νέο κύμα εξαγορών και συγχωνεύσεων στον κλάδο.

Η Total έχει αναπτύξει υπεράκτια πεδία στην Αγκόλα και projects στο υγροποιημένο φυσικό αέριο σε Αυστραλία και Παπούα Νέα Γουινέα.

Πάντως, ο επικεφαλής της Total, Πατρίκ Πουαγιέν, σε δηλώσεις του την προηγούμενη εβδομάδα, είχε πει ότι ίσως δεν είναι ακόμα ώριμες οι συνθήκες για εξαγορές.
 

«Είναι λίγο νωρίς για εμένα. Οι ευκαιρίες θα έρθουν πραγματικά αν οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν χαμηλές για μεγάλο διάστημα. Τότε θα δείτε πραγματικές ευκαιρίες για τις μεγάλες εταιρείες όπως η Total», είχε δηλώσει.