Το τελευταίο τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου που θα μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας θα έχει κατασκευαστεί μέχρι το 2020, όπως είπε την Τετάρτη, σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Αλεξάντερ Μεντβέντεφ

Το τελευταίο τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου που θα μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας θα έχει κατασκευαστεί μέχρι το 2020, όπως είπε την Τετάρτη, σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Αλεξάντερ Μεντβέντεφ.

«Οι εργασίες προχωρούν σύμφωνα με το σχέδιο, τόσο σε ό,τι αφορά το θαλάσσια όσο και τα ηπειρωτικά τμήματα, ενώ στο στάδιο της προετοιμασίας είναι η διακυβερνητική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας» είπε ο κ. Μεντβέντεφ.

«Ο όρος της κατασκευής είναι πολύ απλός: έως το 2020, οι ποσότητες που προορίζονται για τον Turkish Stream θα μεταφέρονται μέσω του αγωγού» προσέθεσε.

Αυτοί οι ποσότητες θα περιλαμβάνουν 14 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου για την Τουρκία και 50 δισ. κυβικά μέτρα για την Ευρώπη, ανέφερε.