Φυσικό αέριο σε βάθος 1.307 μέτρων εντόπισε η ισπανική πετρελαϊκή Repsol SA σε πεδίο εξερεύνησης στη νοτιοανατολική Αλγερία. Το πεδίο σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις αποδίδει με έναν ρυθμό ροής 175.000 cu m ανά ημέρα

Φυσικό αέριο σε βάθος 1.307 μέτρων εντόπισε η ισπανική πετρελαϊκή Repsol SA σε πεδίο εξερεύνησης στη νοτιοανατολική Αλγερία. Το πεδίο σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις αποδίδει με έναν ρυθμό ροής 175.000 cu m ανά ημέρα.

Η Repsol έχει εξασφαλίσει την εκμετάλλευση του συγκεκριμένου πεδίου με επιτόκιο 52.5%. Εταίροι στο εν λόγω έργο εξερεύνησης και παραγωγής είναι η ENEL SpA, με 27,5% και η GDF-Suez με 20%.

Η Sonatrach, που είναι η κρατικών συμφερόντων εταιρία Φ.Α. της Αλγερίας θα κατέχει το 51% με ενδιαφέρον για την ανάπτυξη και την παραγωγή των φάσεων και με τα υπάρχοντα μέλη, να διατηρούν τις υφιστάμενες αναλογίες τους, στο υπόλοιπο 49%.

Οι δραστηριότητες της Repsol στην Αλγερία, όπου η εταιρεία παράγει 8000 ΒΟΕ / δ, περιλαμβάνουν επίσης το σχέδιο παραγωγής Tin Fouye Tabankort, του αναπτυξιακού έργου Reggane Nord και τα έργα εξερεύνησης Sud-Est και Boughezoul. Το Sud-Est ανατέθηκε στη Repsol το Δεκέμβριο του 2009 και το Boughezoul τον Οκτώβριο του 2014.