Η τουρκική κυβέρνηση σχεδιάζει να διεξάγει διαπραγματεύσεις με εταιρείες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο έργο του αγωγού TANAP, μέσω του οποίου θα μεταφέρεται φυσικό αέριο από την Κασπία στα δυτικά σύνορα της χώρας
Η τουρκική κυβέρνηση σχεδιάζει να διεξάγει διαπραγματεύσεις με εταιρείες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο έργο του αγωγού TANAP, μέσω του οποίου θα μεταφέρεται φυσικό αέριο από την Κασπία στα δυτικά σύνορα της χώρας.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ δήλωσε ότι η χώρα του θα συνομιλήσει με μία ή δύο διεθνείς εταιρείες προκειμένου να καταλήξουν σε μία συμφωνία συνεργασίας για το έργο.

«Οι διεθνείς εταιρείες ενδιαφέρονται πάντα για αυτού του είδους τα μεγάλα έργα. Αν θέλουν να δημοσιοποιηθεί η διαδικασία, θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους», είπε, μιλώντας στο συνέδριο STEAM Energy Conference που έγινε στην Κωνσταντινούπολη.

Αναφορικά με τον Turkish Stream, είπε ότι η Τουρκία θα αγοράζει σε ετήσια βάση 15,7 δισ. κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου. Μέσω του αγωγού θα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς επιπλέον ποσότητας, ύψους 46-47 δισ. bcm, η οποία προβλέπεται να απορροφηθεί από τις χώρες της ΕΕ.

Σε περίπτωση που δεν γίνει κάτι τέτοιο, η Τουρκία δεν σχεδιάζει να αγοράσει επιπλέον -των 15,7 bcm- ποσότητες, σημείωσε.