Φυσικό αέριο μέσω και εκτός Συστήματος μεταφοράς ή Δικτύου διανομής, θα μπορεί εφεξής να προμηθεύει η ΔΕΠΑ, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας
Φυσικό αέριο μέσω και εκτός Συστήματος μεταφοράς ή Δικτύου διανομής, θα μπορεί εφεξής να προμηθεύει η ΔΕΠΑ, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η ΡΑΕ, κατά την τακτική συνεδρίαση της στις 7 Απριλίου.

Στην απόφαση (υπ' αριθμόν 129/2015)που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η ΡΑΕ αποφάσισε:

Την τροποποίηση της Άδειας Προμήθειας Φυσικού Αερίου της εταιρείας «ΔΕΠΑ Α.Ε.» (αρ. Απόφασης Δ1/Α/26859/18.01.2011 ΥΠΕΚΑ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει) ως προς το αντικείμενο της Άδειας και συγκεκριμένα την αντικατάσταση της υποπαραγράφου στην παράγραφο 1 με τίτλο «1. Δικαιούχος και αντικείμενο άδειας προμήθειας φυσικού αερίου» ως ακολούθως: 5 Αντικατάσταση του κειμένου της υποπαραγράφου «Η εταιρεία «ΔΕΠΑ Α.Ε., κάτοχος της Άδειας αυτής, δύναται να προμηθεύει φυσικό αέριο αποκλειστικά μέσω Συστήματος μεταφοράς ή Δικτύου διανομής, βάσει των στοιχείων που περιλαμβάνονται στο επιχειρηματικό σχέδιο που έχει υποβάλλει στη ΡΑΕ και το ΥΠΕΚΑ, σύμφωνα με την παράγραφο 2.Α του μέρους Β του Παραρτήματος V του Κανονισμού Αδειών» με το ακόλουθο κείμενο: 

«Η εταιρεία «ΔΕΠΑ Α.Ε.» κάτοχος της Άδειας αυτής, δύναται να προμηθεύει φυσικό αέριο μέσω και εκτός Συστήματος μεταφοράς ή Δικτύου διανομής, βάσει των επιχειρηματικών σχεδίων που έχει υποβάλλει στη ΡΑΕ και στο ΥΠΑΠΕΝ (πρώην ΥΠΕΚΑ), σύμφωνα με τις παραγράφους 2Α και 2Β του μέρους Β του Παραρτήματος V του Κανονισμού Αδειών». 

2) Την επιβολή στην εταιρεία «ΔΕΠΑ Α.Ε.» των κάτωθι πρόσθετων ειδικών όρων και υποχρεώσεων, που κρίνονται αναγκαίοι, σύμφωνα με την παράγραφο η του Άρθρου 19 του Κανονισμού Αδειών, υπό το πρίσμα τήρησης των κριτηρίων που θέτει το αρ. 90 του Ν 4001/2011. 

Α. Η εταιρεία «ΔΕΠΑ Α.Ε.» δύναται να χρησιμοποιήσει τους υφιστάμενους σταθμούς ΣΑΛΦΑ στην Ανθούσα και στα Άνω Λιόσια, μόνο εφόσον τα σχετικά σημεία εξόδου συνδεθούν με το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου με Μετρητική/Ρυθμιστική Διάταξη ιδιοκτησίας ΔΕΣΦΑ Α.Ε. κατά τρόπο ώστε να πληρούται το σύνολο των διατάξεων του Κώδικα και του Κανονισμού Μετρήσεων. Για το σκοπό αυτό η ΔΕΠΑ οφείλει να ακολουθήσει άμεσα τη διαδικασία που προβλέπεται στο Κεφάλαιο 12 του Κώδικα και να καταβάλει στον ΔΕΣΦΑ Α.Ε. το αντίστοιχο Τέλος Σύνδεσης Χρήστη, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 5 του Κανονισμού Τιμολόγησης. 

Β. Για οποιαδήποτε εγκατάσταση απόληψης φυσικού αερίου χρησιμοποιήσει στο μέλλον για τους σκοπούς άσκησης της δραστηριότητας προμήθειας φυσικού αερίου εκτός Συστήματος Μεταφοράς ή Δικτύου Διανομής, η εταιρεία «ΔΕΠΑ Α.Ε.» οφείλει να ενημερώνει τη ΡΑΕ αμελλητί για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει ενώπιον του αντίστοιχου Διαχειριστή, εφόσον η ίδια ή συνδεδεμένες με αυτή επιχειρήσεις, ή επιχειρήσεις στις οποίες η ίδια από κοινού με άλλες επιχειρήσεις ασκεί αποφασιστική επιρροή, ασκούν καθήκοντα σχετικά με τη διαχείριση του εν λόγω Συστήματος ή Δικτύου ώστε να διασφαλίζεται η ισότιμη μεταχείριση τυχόν άλλων εταιρειών που ασκούν ή προτίθενται να ασκήσουν την αντίστοιχη δραστηριότητα στο μέλλον. 

Κατά τα λοιπά, η υπ’ αριθμ. Δ1/Α/26859/18.01.2011 απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής περί «Χορήγησης Άδειας Προμήθειας Φυσικού Αερίου στην ΔΕΠΑ Α.Ε.» καθώς και η υπ΄ αριθμ. Δ1/Α/15827/07.07.2011 απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με θέμα «Αυτεπάγγελτη Τροποποίηση Άδειας Προμήθειας Φυσικού Αερίου της ΔΕΠΑ Α.Ε.», όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν διατηρούνται σε ισχύ ως έχουν.