Τζούρος, Elpedison: Από το 2018 το Ελληνικό Ενεργειακό Σύστημα θα Αρχίσει να Παρουσιάζει Προβλήματα

Τζούρος, Elpedison: Από το 2018 το Ελληνικό Ενεργειακό Σύστημα θα Αρχίσει να Παρουσιάζει Προβλήματα
energia.gr
Σαβ, 16 Μαΐου 2015 - 13:37
Επενδύσεις ύψους 1,5 δις ευρώ πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια της κρίσης, που αφορούν σε 6 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, ισχύος 2.500 ΜW, με καύσιμο φυσικό αέριο. Αυτό τόνισε στο πλαίσιο της 19ης Συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης με την Ελληνική Κυβέρνηση του Economist ο πρόεδρος Δ.Σ. της Elpedison Power / Elpedison Energy Ανδρέας Τζούρος, ο οποίος αναφέρθηκε σε σημαντική εξοικονόμηση από την αντικατάσταση των πετρελαϊκών μονάδων
Επενδύσεις ύψους 1,5 δις ευρώ πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια της κρίσης, που αφορούν σε 6 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, ισχύος 2.500 ΜW, με καύσιμο φυσικό αέριο. Αυτό τόνισε στο πλαίσιο της 19ης Συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης με την Ελληνική Κυβέρνηση του Economist ο πρόεδρος Δ.Σ. της Elpedison Power / Elpedison Energy Ανδρέας Τζούρος, ο οποίος αναφέρθηκε σε σημαντική εξοικονόμηση από την αντικατάσταση των πετρελαϊκών μονάδων.

Ο κ. Τζούρος χαρακτήρισε εσφαλμένη την εντύπωση ότι υπάρχει πλεόνασμα εγκατεστημένης ισχύος, συμπληρώνοντας ότι από το 2018 το ελληνικό σύστημα θα αρχίσει να παρουσιάζει προβλήματα. Ως προς τις δημοπρασίες ηλεκτρικής ενέργειας τύπου ΝΟΜΕ, ανέφερε ότι δεν προτάθηκαν ως αυτοσκοπός, αλλά πρόσθεσε με έμφαση ότι δεν είναι εφικτή η απελευθέρωση της αγοράς αν άλλοι πάροχοι, πλην της ΔΕΗ, δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε φτηνούς ενεργειακούς πόρους.