Ημερίδα στο ΤΕΕ για τη Χρήση LNG στην Ακτοπλοΐα Μεταξύ Ηπειρωτικής Ελλάδος και Νησιών Αρχιπελάγους

Ημερίδα στο ΤΕΕ για τη Χρήση LNG στην Ακτοπλοΐα Μεταξύ Ηπειρωτικής Ελλάδος και Νησιών Αρχιπελάγους
energia.gr
Δευ, 15 Ιουνίου 2015 - 11:40
Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Archipelago - LNG», το Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων/ Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης – Ι.Δ.Ε.Π./ Ε.Κ.Ε.Τ.Α. σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑ Α.Ε. και υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο «Σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG) μεταξύ της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών του Αρχιπελάγους»

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Archipelago - LNG», το Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων/ Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης – Ι.Δ.Ε.Π./ Ε.Κ.Ε.Τ.Α. σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑ Α.Ε. και υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο «Σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG) μεταξύ της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών του Αρχιπελάγους» στις 17 Ιουνίου 2015, στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και στο κτίριο της Οδού Νίκης 4, 1ος όροφος, στο Σύνταγμα.

 

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, θα παρουσιαστούν θέματα Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών που αφορούν τα νησιά του Αιγαίου και τη διασύνδεση με την ηπειρωτική χώρα, τη νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο.

 

Το έργο «Archipelago - LNG» στοχεύει στην προώθηση της χρήσης του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) ως καύσιμο πλοίων στη ακτοπλοΐα και ναυτιλία στα Ελληνικά νησιά, με σκοπό την μείωση του κόστους προμήθειας καυσίμου πετρελαίου και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Ο κύριος σκοπός του έργου είναι να παρακινήσει και να παράσχει στις Ελληνικές αρχές τα απαραίτητα εργαλεία για την υιοθέτηση ενός κανονιστικού πλαισίου για τον ανεφοδιασμό των πλοίων ΥΦΑ στην περιοχή. Το έργο αναπτύσσει τη συνεργασία των διεθνών, εθνικών και τοπικών αρχών, προμηθευτών ΥΦΑ, πλοιοκτητών, ναυπηγείων και της επιστημονικής κοινότητας ενσωματώνοντας τις βέλτιστες διεθνείς τεχνικές και νομικές εξελίξεις της αλυσίδας προμήθειας ΥΦΑ. Στην ημερίδα, πρόκειται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Δημοσίου τομέα, Ευρωπαϊκών Εταίρων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της αγοράς του φυσικού αερίου και της ναυτιλίας.

Πληροφορίες:

- Μαρία Καρέλλα –Γραμματεία/ Τηλ.: 211 1069500/ Email: [email protected]
- Αμαλία Δρόσου - Υπηρεσίες εξωστρέφειας ΕΚΕΤΑ / Τηλ.: 2310 498214 / E-mail: [email protected]