Πτώση της τάξεως του 93% σημείωσαν τα κέρδη της Halliburton το δεύτερο τρίμηνο του 2015, καθώς τα έσοδα της αμερικανικής εταιρείας υπηρεσιών στον κλάδο πετρελαίου επλήγησαν από την εξασθένηση της ζήτησης, κυρίως στις δραστηριότητές της στη Βόρεια Αμερική

Πτώση της τάξεως του 93% σημείωσαν τα κέρδη της Halliburton το δεύτερο τρίμηνο του 2015, καθώς τα έσοδα της αμερικανικής εταιρείας υπηρεσιών στον κλάδο πετρελαίου επλήγησαν από την εξασθένηση της ζήτησης, κυρίως στις δραστηριότητές της στη Βόρεια Αμερική.

Ο κλάδος αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις από τις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου, ειδικά στην αγορά των ΗΠΑ, όπου οι παραγωγοί shale oil έχουν περιορίσει τις δραστηριότητές τους.

Τα έσοδα από τις δραστηριότητές της στην Βόρεια Αμερική, υποχώρησαν κατά 39% στα 2,67 δισ. δολάρια. 

Συνολικά, η εταιρεία κατέγραψε κέρδη ύψους 54 εκατ. δολαρίων ή 6 σεντς ανά μετοχή, έναντι 774 εκατ. ευρώ ή 91 σεντς/μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. 

Τα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες μειώθηκαν στα 44 από τα 49 σεντς/μετοχή και τα έσοδα υποχώρησαν κατά 26% στα 5,92 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της Halliburton ενισχύθηκαν σήμερα, καθώς τα οικονομικά αποτελέσματα ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα. Αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν κέρδη ανά μετοχή ύψους 29 σεντς και έσοδα 5,78 δισ. δολάρια.