Αύξησε η Ουκρανία κατά 33% από χθες, 6 Αυγούστου, τις ημερήσιες εισαγωγές αερίου από τη Σλοβακία. Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Τύπου της Ukrtransgaz, του λειτουργού του δικτύου αγωγών φυσικού αερίου της Ουκρανίας, Maksim Belyavsky, η χώρα λαμβάνει πλέον από τη Σλοβακία 30,3 εκατ. κυβ. μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα

Αύξησε η Ουκρανία κατά 33% από χθες, 6 Αυγούστου, τις ημερήσιες εισαγωγές αερίου από τη Σλοβακία. Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Τύπου της Ukrtransgaz, του λειτουργού του δικτύου αγωγών φυσικού αερίου της Ουκρανίας, Maksim Belyavsky, η χώρα λαμβάνει πλέον από τη Σλοβακία 30,3 εκατ. κυβ. μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα.

«Σήμερα λάβαμε αίτηση για ημερήσια μεταφορά αερίου από τη σλοβακική επικράτεια ύψους 30,3 εκατ. κυβ. μέτρων, η οποία ξεπερνά τη χθεσινή ποσότητα κατά 33%», όπως τόνισε.

Στο διάστημα από 1η έως 5 Αυγούστου, εισήχθησαν στην Ουκρανία μέσω Σλοβακίας συνολικά 115 εκατ. κυβ. μέτρα φυσικού αερίου, δήλωσε ο Belyavsky, όπως μεταδίδει το πρακτορείο UNIAN.

Η Ουκρανία εισήγαγε συνολικά 568,3 εκατ. κυβ. μέτρα φυσικού αερίου από την Ευρώπη τον Ιούλιο, και 790,2 εκατ. κυβ. μέτρα τον Ιούνιο. Συνεπώς, τον περασμένο μήνα η αντίστροφη ροή αερίου προς την Ουκρανία εμφανίστηκε μειωμένη κατά 1,4 φορές.

Συνολικά όλες οι εισαγωγές αερίου της Ουκρανίας τον Ιούλιο προήλθαν από την Σλοβακία, καθώς η Ουγγαρία έχει σταματήσει να εξάγει προς το Κίεβο ποσότητες από την 1η Ιουλίου, ενώ η Πολωνία ήδη από την 1η Μαΐου. Οι ρωσικές εισαγωγές αερίου προς την Ουκρανία σταμάτησαν την 1η Ιουλίου.