Μετά από ένα ξέφρενο ράλι τη Δευτέρα, οι τιμές του πετρελαίου επανήλθαν σήμερα σε πτωτική τροχιά, εξαιτίας των απογοητευτικών στοιχείων για την μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα

Μετά από ένα ξέφρενο ράλι τη Δευτέρα, οι τιμές του πετρελαίου επανήλθαν σήμερα σε πτωτική τροχιά, εξαιτίας των απογοητευτικών στοιχείων για την μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα τον Αύγουστο.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο του αμερικανικού αργού έχοντας καταγράψει κέρδη έως και 8,8% στη χθεσινή συνεδρίαση, υποχωρεί κατά 3% στα 47,73 δολάρια το βαρέλι. Τη Δευτέρα ανήλθε έως τα 49,20 δολάρια.

Το ράλι στις τιμές του αργού ήρθε μετά την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ ότι είναι έτοιμος να συζητήσει με άλλους παραγωγούς για να πετύχει «δίκαιες και λογικές τιμές» και ενώ η αμερικανική κυβέρνηση μείωσε τις εκτιμήσεις της για την πορεία της παραγωγής.

Μικρότερες πιέσεις δέχεται το προθεσμιακό συμβόλαιο του Μπρεντ, υποχωρώντας κατά 0,76% στα 52,55 δολάρια το βαρέλι.

Η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα επιβραδύνθηκε με το υψηλότερο ρυθμό σε διάστημα τριών ετών, τον Αύγουστο, ενισχύοντας του φόβους για επιβράδυνση της δεύτερη οικονομίας παγκοσμίως και παρά τη σειρά μέτρων στήριξης της οικονομίας από το Πεκίνο.

Ο επίσημος δείκτης μεταποίησης (PMI) υποχώρησε στις 49,7 μονάδες, από 50 μονάδες που είχε βρεθεί ένα μήνα πριν.

Μία μέτρηση πάνω από τις 50 μονάδες δείχνει ανάπτυξη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ μία μέτρηση κάτω από τις 50 μονάδες δείχνει ύφεση.

Τα κινεζικά εργοστάσια συνέχισαν να ταλαιπωρούνται από την αδύναμη εγχώρια και διεθνή ζήτηση, φορτώνοντας τις εταιρείες με τεράστια αποθέματα, αναγκάζοντας να μειώσουν τις τιμές και περιορίζοντας έτσι τα περιθώρια κερδοφορίας.