Τα Asset Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου των Halliburton και Baker Hughes στο Αζερμπαϊτζάν Θα Εξαγοράσει η GE

Τα Asset Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου των Halliburton και Baker Hughes στο Αζερμπαϊτζάν Θα Εξαγοράσει η GE
energia.gr
Δευ, 7 Σεπτεμβρίου 2015 - 13:15
Η αμερικανική General Electric σχεδιάζει να εξαγοράσει asset πετρελαίου και φυσικού αερίου που διαθέτουν στο Αζερμπαϊτζάν οι Halliburton και Baker Hughes, όπως δήλωσε πηγή της βιομηχανίας υδρογονανθράκων της χώρας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Trend

Η αμερικανική General Electric σχεδιάζει να εξαγοράσει asset πετρελαίου και φυσικού αερίου που διαθέτουν στο Αζερμπαϊτζάν οι Halliburton και Baker Hughes , όπως δήλωσε πηγή της βιομηχανίας υδρογονανθράκων της χώρας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Trend.

Μετά τη συγχώνευσή τους οι δύο αμερικάνικες εταιρείες υπηρεσιών αποφάσισαν να πωλήσουν μέρος του εξοπλισμού και των υπηρεσιών που κατείχαν, ανάμεσα στα οποία και αυτά στο Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με την ως άνω πηγή.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η GE Oil & Gas, το τμήμα πετρελαίου και φυσικού αερίου της General Electric, ενδιαφέρεται να αποκτήσει τα περιουσιακά στοιχεία των δύο εταιρειών που αφορούν εξοπλισμό εξορύξεων, τσιμέντωμα πηγαδιών και άλλες υπηρεσίες εξόρυξης.

Ωστόσο, δεν ανέφερε πότε ακριβώς θα ανακοινωθεί επίσημα η συμφωνία εξαγοράς. Η GE Oil & Gas απασχολεί πάνω από 12.000 υπαλλήλους σε όλον τον κόσμο και παρέχει υπηρεσίες σε πελάτες της σε πάνω από 100 χώρες.