Η ελβετική ΑΒΒ, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών δικτύων παγκοσμίως, υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την πενταετή ανάπτυξη και ανακοίνωσε μια μεγάλη αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων της. Η εταιρεία αυτοματοποίησης και ενέργειας ανακοίνωσε ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με χαμηλότερη ανάπτυξη παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας

Η ελβετική ΑΒΒ, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών δικτύων παγκοσμίως, υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την πενταετή ανάπτυξη και ανακοίνωσε μια μεγάλη αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων της. Η εταιρεία αυτοματοποίησης και ενέργειας ανακοίνωσε ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με χαμηλότερη ανάπτυξη παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας.

Ειδικότερα, η ΑΒΒ περιέκοψε τον στόχο της ετήσιας αύξησης των εσόδων στο 3% από το 6% στο διάστημα μεταξύ 2015-2020, από το 4%-7% προηγουμένως, ενώ ανακοίνωσε έσοδα 39,8 δισ. δολαρίων για το 2014. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με ασθενέστερη ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές, ενώ οι χαμηλότερες τιμές πετρελαίου μείωσαν τις δαπάνες στους τομείς της ενέργειας.

Ο διευθύνων σύμβουλος Ulrich Spiesshofer δήλωσε πως η ΑΒΒ προσαρμόζει τους στόχους της σύμφωνα με την επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών. Όταν η εταιρεία έθεσε τους στόχους της το περασμένο έτος, ανέμενε ανάπτυξη του ΑΕΠ 3%-3,5% και μια πετρελαϊκή τιμή περί τα 100 δολάρια το βαρέλι, με ανάπτυξη στους κλάδους των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας, μεταφορών και υποδομών.