Πτώση για τις Τιμές του Πετρελαίου Εν Μέσω Επιβράδυνσης της Παγκόσμιας Οικονομίας

Πτώση για τις Τιμές του Πετρελαίου Εν Μέσω Επιβράδυνσης της Παγκόσμιας Οικονομίας
energia.gr
Τρι, 29 Σεπτεμβρίου 2015 - 08:04
Μεγάλες απώλειες σημείωσαν την Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι νέες ενδείξεις επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας τροφοδότησαν τις ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης τους επόμενους μήνες

Μεγάλες απώλειες σημείωσαν την Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι νέες ενδείξεις επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας τροφοδότησαν τις ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης τους επόμενους μήνες.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού (WTI), παράδοσης Νοεμβρίου, υποχώρησε κατά 1,27 δολάρια ή 2,8% στα 44,43 δολάρια το βαρέλι.

Το Μπρεντ σημείωσε πτώση 1,26 δολαρίων ή 2,6% στα 47,34 δολάρια/βαρέλι.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Κίνα έδειξαν ότι τα κέρδη του βιομηχανικού κλάδου υποχώρησαν κατά 8,8% τον Αύγουστο. Ένα μπαράζ ανησυχτικών οικονομικών στοιχείων από την Κίνα τις τελευταίες εβδομάδες έχει αναζωπυρώσει τις παγκόσμιες ανησυχίες για την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομίας του κόσμου.

Τέλος, σημειώνεται ότι το ΔΝΤ προειδοποίησε ότι οι αδύναμες προοπτικές για τις τιμές των εμπορευμάτων, ιδίως σε ενέργεια και μέταλλα, θα πλήξουν την ανάπτυξη στις εξαγωγικές οικονομίες, επιβραδύνοντας περαιτέρω την παγκόσμια οικονομία.