Έντονο είναι το ενδιαφέρον της Αιγύπτου για την προμήθεια φυσικού αερίου από την Κύπρο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, μετά την επίσημη επίσκεψη του στο Κάιρο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα

Έντονο είναι το ενδιαφέρον της Αιγύπτου για την προμήθεια φυσικού αερίου από την Κύπρο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, μετά την επίσημη επίσκεψη του στο Κάιρο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Η Αίγυπτος χρειάζεται φυσικό αέριο τόσο για την εσωτερική αγορά όσο και για τις εξαγωγές της χώρας και συγκεκριμένα για τα τερματικά υγροποίησης που είναι μερικώς αδρανή», είπε ο κ. Λακκοτρύπης, μιλώντας σε εκπομπή του ΡΙΚ

Πρόσθεσε ότι στις επαφές του συζητήθηκε τι θα μπορούσαν να κάνουν οι κυβερνήσεις των δύο χωρών, προκειμένου να διευκολύνουν τις συζητήσεις μεταξύ των εταιρειών για τις εμπορικές συμφωνίες.

Ο κ. Λακκοτρύπης χαρακτήρισε αναγκαία μια διακρατική συμφωνία για το διασυνοριακό αγωγό Κύπρου - Αιγύπτου.

Ανέφερε επίσης ότι συζητήθηκε η ανάπτυξη του κοιτάσματος Ζορ και τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ώστε να υπάρξουν συνέργειες.

«Παράλληλα, συμφωνήθηκε όπως το κυπριακό φυσικό αέριο διέρχεται από τον αγωγό που θα συνδέει το Ζορ με τις αιγυπτιακές ακτές», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία συνεκμετάλλευσης με το Ισραήλ, ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «δομημένος διάλογος».