Το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ελληνική αγορά ηλεκτρικού ρεύματος οι εναλλακτικοί πάροχοι έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους προκειμένου να διευρύνουν το πελατολόγιο τους και να αποσπάσουν μερίδιο αγοράς από τον κυρίαρχο παίκτη της αγοράς, τη ΔΕΗ. Οι ενέργειές τους φαίνεται ότι είναι αποτελεσματικές, καθώς παρατηρείται μία πτώση στο ποσοστό συμμετοχής της ΔΕΗ στη λιανική αγορά τους τελευταίους μήνες

Το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ελληνική αγορά ηλεκτρικού ρεύματος οι εναλλακτικοί πάροχοι έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους προκειμένου να διευρύνουν το πελατολόγιο τους και να αποσπάσουν μερίδιο αγοράς από τον κυρίαρχο παίκτη της αγοράς, τη ΔΕΗ. Οι ενέργειές τους φαίνεται ότι είναι αποτελεσματικές, καθώς παρατηρείται μία πτώση στο ποσοστό συμμετοχής της ΔΕΗ στη λιανική αγορά τους τελευταίους μήνες, όπως φανερώνει και το ακόλουθο διάγραμμα:



Το μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ διαμορφώθηκε το Σεπτέμβριο σε 94,39%, μειωμένο κατά 2,6% σε σχέση με την αρχή του έτους.

Εκτός της ΔΕΗ, στην αγορά συμμετέχουν 7 ακόμα πάροχοι ρεύματος, οι οποίοι μπορούν να διακριθούν σε 2 γκρουπ, ανάλογα με την ποσότητα ενέργειας που προμηθεύουν. Το πρώτο γκρουπ περιλαμβάνει τις εταιρείες ΗΡΩΝ, Elpedison και Protergia με μερίδια αγοράς από 1,2% έως 1,9%, οι οποίες προμηθεύουν τους πελάτες τους με ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας από 40.000 MWh έως 75.000 MWh σε μηνιαία βάση. Στο δεύτερο γκρουπ συμμετέχουν 4 εναλλακτικοί πάροχοι, οι εταιρείες Green, Watt & Volt, NRG και Volterra. Τα μερίδια αγοράς τους κυμαίνονται από 0,23% έως 0,28%. Οι εναλλακτικοί πάροχοι βλέπουν τελευταία τα μερίδιά τους να ενισχύονται και αυτό τους κάνει να αισιοδοξούν για τη διαμόρφωση μιας λιγότερο συγκεντρωμένης αγοράς.



Τέλος, ο πίνακας που ακολουθεί παρουσιάζει τα μερίδια αγοράς των Συμμετεχόντων στην λιανική αγορά ηλεκτρισμού, έτσι όπως διαμορφώθηκαν το μήνα Σεπτέμβριο, αλλά και την ποσοστιαία διαφορά τους σε σχέση τόσο με τον προηγούμενο μήνα αλλά και με τις αρχές του χρόνου: