Υποχώρηση σημείωσαν τα έσοδα και τα κέρδη της ExxonMobil το γ΄ τρίμηνο του 2015. Ειδικότερα, η μεγαλύτερη αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 4,24 δισ. δολαρίων ή 1,01 δολαρίων ανά μετοχή, χαμηλότερα από τα 8,07 δισ. δολάρια ή 1,89 δολάρια ανά μετοχή πέρυσι. Τα έσοδα υποχώρησαν 37% στα 67,34 δισ. δολάρια

Υποχώρηση σημείωσαν τα έσοδα και τα κέρδη της ExxonMobil το γ΄ τρίμηνο του 2015. Ειδικότερα, η μεγαλύτερη αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 4,24 δισ. δολαρίων ή 1,01 δολαρίων ανά μετοχή, χαμηλότερα από τα 8,07 δισ. δολάρια ή 1,89 δολάρια ανά μετοχή πέρυσι. Τα έσοδα υποχώρησαν 37% στα 67,34 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, οι επιδόσεις της κινήθηκαν, τελικά, υψηλότερα των προσδοκιών της Wall Street. Συγκεκριμένα, αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters, ανέμεναν ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα διαμορφωνόταν στα 89 σεντς και τα έσοδα στα 63,75 δισ. δολάρια.

«Διατηρούμε μια συνεχή εστίαση στα θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης και της διαχείρισης κόστους, ανεξαρτήτως των τιμών των εμπορευμάτων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ExxonMobil Rex Tillerson.

«Τα αποτελέσματα τριμήνου αντανακλούν την συνεχιζόμενη δυναμική των δραστηριοτήτων (χημικών και downstream) και υπογραμμίζει τα οφέλη του ολοκληρωμένου επιχειρηματικού μας μοντέλου», τόνισε.