Υψηλά κέρδη σημείωσαν την Τρίτη οι τιμές του αργού, καθώς η υποχώρηση της παραγωγής στη Βραζιλία και το κλείσιμο ενός λιμανιού στη Λιβύη πυροδότησαν ανησυχίες για προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία της αγοράς

Υψηλά κέρδη σημείωσαν την Τρίτη οι τιμές του αργού, καθώς η υποχώρηση της παραγωγής στη Βραζιλία και το κλείσιμο ενός λιμανιού στη Λιβύη πυροδότησαν ανησυχίες για προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία της αγοράς.

Το συμβόλαιο του αργού (WTI), παράδοσης Δεκεμβρίου, ενισχύθηκε κατά 1,76 δολάρια ή 3,8% στα 47,90 δολάρια το βαρέλι. Το Μπρεντ σημείωσε άνοδο 3,6% στα 50,54 δολάρια/βαρέλι.

Η παραγωγή της Λιβύης αναμένεται να υποχωρήσει κατά περίπου 70.000 βαρέλια την ημέρα, κάτω από το επίπεδο των 400.000 βαρελιών/ημέρα, μετά το μπλοκάρισμα ενός τερματικού σταθμού εξαγωγών από ενόπλους, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Παράλληλα, οι αναλυτές σημειώνουν ότι στην εκτίναξη των τιμών συνέβαλαν και τα προβλήματα στη Βραζιλία. Την περασμένη Κυριακή ξεκίνησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις του μεγαλύτερου συνδικάτου του δημόσιου τομέα, το οποίο αντιπροσωπεύει και τους εργαζόμενους στις πετρελαϊκές εξέδρες, με αποτέλεσμα την επιβράδυνση της παραγωγής.