Κέρδη σημείωσαν την Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου, μετά τις εκτιμήσεις ότι η παραγωγή του ΟΠΕΚ υποχώρησε για τρίτο συνεχόμενο μήνα και στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι που αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για ενδεχόμενα προβλήματα εφοδιασμού από τις χώρες της Μέσης Ανατολής

Κέρδη σημείωσαν την Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου, μετά τις εκτιμήσεις ότι η παραγωγή του ΟΠΕΚ υποχώρησε για τρίτο συνεχόμενο μήνα και στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι που αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για ενδεχόμενα προβλήματα εφοδιασμού από τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με έρευνα της Platts, η παραγωγή πετρελαίου στις χώρες του ΟΠΕΚ υποχώρησε τον Οκτώβριο κατά 120.000 βαρέλια την ημέρα, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Μάιο.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού (WTI), παράδοσης Δεκεμβρίου, ενισχύθηκε κατά 1 δολάριο ή 2,5% στα 41,74 δολάρια το βαρέλι. Το Μπρεντ σημείωσε μικρότερη άνοδο, κατά 0,2% στα 44,56 δολάρια το βαρέλι.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν απώλειες της τάξεως του 8% περίπου, με αφορμή τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA) για επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης το 2016.