Η εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου OMV Petrom ολοκλήρωσε τις εργασίες εκσυγχρονισμού του Ινστιτούτου Τεχνολογικών Ερευνών και Σχεδιασμού (ICPT) που διευθύνει στην Campina της Ρουμανίας, μετά από επένδυση ύψους 4,6 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου OMV Petrom ολοκλήρωσε τις εργασίες εκσυγχρονισμού του Ινστιτούτου Τεχνολογικών Ερευνών και Σχεδιασμού ( ICPT) που διευθύνει στην Campina της Ρουμανίας, μετά από επένδυση ύψους 4,6 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία χρηματοδότησε τις εργασίες με ίδια κεφάλαια καθώς και με τη χρήση ευρωπαϊκών κονδυλίων. Οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις έφθασαν το 1,5 εκατ. ευρώ

Έργο του Ινστιτούτου είναι να συνδράμει την OMV Petrom στη συλλογή ακριβών στοιχείων για τις γεωλογικές δομές και στη δοκιμή νέων λύσεων για την αξιοποίηση των υφιστάμενων αποθεμάτων, σύμφωνα με τον Gabriel Selischi, μέλος του ΔΣ της εταιρείας.

Ας σημειωθεί ότι η OMV Petrom εμφάνισε ζημίες ύψους 10 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2015 λόγω της κάμψης των διεθνών τιμών πετρελαίου.