Ελληνικές Ειδήσεις

Η Eni Gas e Luce Σχεδιάζει Άλμα Ανάπτυξης με Όχημα την ZeniΘ

Η Eni Gas e Luce Σχεδιάζει Άλμα Ανάπτυξης με 'Όχημα την ZeniΘ

Πρόθεση της Eni Gas e Luce είναι να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ZeniΘ, με επενδύσεις σε συστήματα, ανθρώπους και υπηρεσίες, όπως επισήμαναν υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης της εταιρείας σε εκπροσώπους του Τύπου, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής αποστολής στο «αρχηγείο» της Eni, στο Μιλάνο.

Πειραιάς: Πρώτο στην Μεσόγειο & στην Τετράδα των Μεγαλύτερων Λιμανιών στην Ευρώπη

Πειραιάς: Πρώτο στην Μεσόγειο & στην Τετράδα των Μεγαλύτερων Λιμανιών στην Ευρώπη

Η ΟΛΠ Α.Ε. ανακοίνωσε ότι με το εμπορευματοκιβώτιο με αριθμό CSUN7025891, που εκφορτώθηκε σήμερα, Δεύτερα 18 Νοεμβρίου 2019, από το πλοίο COSCO SHIPPING CAPRICORN, η συνολική διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά έφτασε τα 5.000.000 TEU για το τρέχον έτος. Το γεγονός ότι το όριο των 5.000.000 TEU ξεπεράστηκε ήδη από τον Νοέμβριο φέρνει πιο κοντά το λιμάνι του Πειραιά στην πρώτη θέση στη Μεσόγειο και πιθανότατα ανάμεσα στα 4 πρώτα λιμάνια της Ευρώπης.

Οι Επιπτώσεις της Αλλαγής του Κλίματος στις Μεταφορές -Κίνδυνος Κατάρρευσης αν δεν Ληφθούν Άμεσα Μέτρα

Οι Επιπτώσεις της Αλλαγής του Κλίματος στις Μεταφορές -Κίνδυνος Κατάρρευσης αν δεν Ληφθούν Άμεσα Μέτρα

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια των υποδομών μεταφορών ανά τον πλανήτη, κρούουν ειδικοί φορείς και επιστήμονες, οι οποίοι αναγνωρίζουν στην ατμόσφαιρα τα όλο και πιο απειλητικά σημάδια της αλλαγής του κλίματος. Σημειώνουν δε, πως, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για τη θωράκιση των διαύλων μεταφοράς ανθρώπων και αγαθών, το σύστημα θα καταρρεύσει με πάταγο.

Κ. Χατζηδάκης: Η Εθελουσία Έξοδος στην ΔΕΗ θα Είναι Αυτοχρηματοδοτούμενη

Κ. Χατζηδάκης: "Η Εθελουσία Έξοδος στην ΔΕΗ θα Είναι Αυτοχρηματοδοτούμενη"

Η ΔΕΗ και τα μέτρα για την διάσωσή της απετέλεσαν το κεντρικό θέμα της συνέντευξης που παρεχώρησε, σήμερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα. Ο κ. Χατζηδάκης απαντώντας σε ερώτηση για την εντύπωση που προκάλεσε η δήλωσή του για αλλαγή στον τρόπο χρεώσεων του νυχτερινού ρεύματος, για ορισμένες κατηγορίες κατηγορίες καταναλωτών, είπε πως το νυχτερινό δεν αφορά στη ΔΕΗ μόνο, αλλά αφορά όλες τις εταιρείες που δίνουν νυχτερινό.

Υπερέβη το Στόχο το Πρωτογενές Πλεόνασμα- 5,75 δισ. Ευρώ στο 10μηνο

Υπερέβη το Στόχο το Πρωτογενές Πλεόνασμα- 5,75 δισ. Ευρώ στο 10μηνο

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 5,755 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 2,314 δισ. ευρώ εμφανίζει ο κρατικός προϋπολογισμός στα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Coca-Cola: Διπλασιάστηκε η Συλλογή Ανακυκλώσιμων Απορριμμάτων στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο

Coca-Cola: Διπλασιάστηκε η Συλλογή Ανακυκλώσιμων Απορριμμάτων στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο

Με απολογισμό συλλογής 13,5 τόνους συνολικών ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, η Coca-Cola ολοκλήρωσε την παρουσία της στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, αναλαμβάνοντας δράση ώστε να δοθεί προοπτική μηδενικών απορριμμάτων, για πρώτη φορά, στον ιστορικό αγώνα δρόμου.

Πράσινο Ταμείο: Νέες Εντάξεις, Πληρωμές Εργων, ΣΒΑΚ, Υψηλή Απορροφητικότητα σε Έργα Αναπλάσεων Δήμων

Πράσινο Ταμείο: Νέες Εντάξεις, Πληρωμές 'Εργων, ΣΒΑΚ, Υψηλή Απορροφητικότητα σε Έργα Αναπλάσεων Δήμων

Κατά τη νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου, την προηγούμενη Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2019, αποφασίστηκαν εντάξεις και πληρωμές έργων Δήμων, καθώς και η εκ νέου πληρωμή λογαριασμών Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας συνολικού ύψους 1,3 εκ. ευρώ.

Ιωαν. Μητρόπουλος: Το Φυσικό Αέριο Αποτελεί Σήμερα τον Πλέον Αξιόπιστο Ολοκληρωμένο Πάροχο Ενέργειας στην Ελλάδα

Ιωαν. Μητρόπουλος: "Το Φυσικό Αέριο Αποτελεί Σήμερα τον Πλέον Αξιόπιστο Ολοκληρωμένο Πάροχο Ενέργειας στην Ελλάδα"

Ποιες προκλήσεις αντιμετώπισαν οι leaders της εποχής και από πού άντλησαν την έμπνευση για το μέλλον των οργανισμών τους, την τελευταία δεκαετία; Αυτά ήταν μεταξύ άλλων τα ζητήματα που απασχόλησαν την εκδήλωση «10 Years CEO Clubs Greece» που διοργανώθηκε, την προηγούμενη Πέμπτη, για τα 10 χρόνια του CEO Clubs Greece με θέμα: Leading from Ground Zero in Action. Το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας είχε δυναμική παρουσία στην εκδήλωση με ομιλία του Γενικού Διευθυντή κ. Ιωάννη Μητρόπουλου.

Διεθνής Πιστοποίηση AWS για το Εργοστάσιο Κορπή της Nestlé

Διεθνής Πιστοποίηση AWS για το Εργοστάσιο Κορπή της Nestlé

Tο 1o εργοστάσιο από όλα τα εργοστάσια νερού στην Ελλάδα και από τα πρώτα της Nestlé παγκοσμίως που αποκτά την πιστοποίηση Alliance for Water Stewardship (AWS) αποτελεί το εργοστάσιο Φυσικού Μεταλλικού Νερού Κορπή. 

Οι Βασικοί Πυλώνες του Νομοσχεδίου «Απελευθέρωση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, Εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και Στήριξη των ΑΠΕ»

Οι Βασικοί Πυλώνες του Νομοσχεδίου «Απελευθέρωση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, Εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και Στήριξη των ΑΠΕ»

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε για το νομοσχέδιο που συζητείται στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής τονίζει πως έρχεται να εκσυγχρονίσει τη ΔΕΗ, να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και να στηρίξει τις ΑΠΕ με μια σειρά ρυθμίσεων, οι οποίες θα διευκολύνουν την υλοποίηση έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. 

Αυτοψία Μ. Γραφάκου στην Ύδρα για τη Διαχείριση Απορριμμάτων

Αυτοψία Μ. Γραφάκου στην Ύδρα για τη Διαχείριση Απορριμμάτων

Στην Ύδρα μετέβη το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, ο γενικός γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ, Μανώλης Γραφάκος. Συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του Υπουργείου, ο κ. Γραφάκος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ύδρας, κ. Γεώργιο Κουκουδάκη με τον οποίο συζήτησε το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί.

Γεράσιμος Θωμάς: Το Ν/Σ  Έρχεται να Εκσυγχρονίσει τη ΔΕΗ

Γεράσιμος Θωμάς: Το Ν/Σ Έρχεται να Εκσυγχρονίσει τη ΔΕΗ

«Το νομοσχέδιο έρχεται να εκσυγχρονίσει τη ΔΕΗ -η οποία σαν πρώτη εταιρεία της χώρας θα πρέπει να ηγείται της ενεργειακής μεταρρύθμισης- έρχεται να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, ούτως ώστε να γίνουν επενδύσεις, να έλθουν κεφάλαια για να προωθηθεί το φυσικό αέριο. Και έρχεται να στηρίξει τις ΑΠΕ με μια σειρά ρυθμίσεων, οι οποίες θα διευκολύνουν την υλοποίηση έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», δήλωσε ο αρμόδιος για θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς

Σύσταση «Buy» για Όλες τις Ελληνικές τράπεζες από HSBC

Σύσταση «Buy» για Όλες τις Ελληνικές τράπεζες από HSBC

Αναβαθμίζει τις συστάσεις για τις μετοχές των Eurobank, Εθνικής Τράπεζας και Τράπεζας Πειραιώς από «hold» σε «buy», ενώ διατηρεί σταθερή την αξιολόγηση «buy» για την Alpha Bank, σε νέα έκθεσή της η HSBC. Την ίδια στιγμή αυξάνει τις τιμές-στόχους για τις τρεις και μειώνει την τιμή-στόχο για την Alpha Bank.

Για 2η Συνεχή Χρονιά στην Αθήνα το Solar Future Greece

Για 2η Συνεχή Χρονιά στην Αθήνα το Solar Future Greece

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, η Solarplaza θα διοργανώσει για 2η συνεχή χρονιά το συνέδριο για την ελληνική αγορά ηλιακής ενέργειας: το Solar Future Greece19. Για μια ακόμη φορά, θα συγκεντρωθεί μια διαφορετική ομάδα (διεθνών) κατασκευαστών, επενδυτών και άλλων ενδιαφερομένων μερών για να εξερευνήσουν από κοινού τις ευκαιρίες στην αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών.

«Πράσινα» τα  αεροδρόμια της Fraport σε Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κεφαλονιά και Μυτιλήνη

«Πράσινα» τα αεροδρόμια της Fraport σε Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κεφαλονιά και Μυτιλήνη

Η Fraport Greece, συμμετέχει στο πρόγραμμα διαχείρισης και μείωσης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2), το οποίο υλοποιείται από το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων Ευρώπης (ACI Europe). To «Airport Carbon Accreditation» έχει θεσπίσει ένα παγκόσμιο πρότυπο για την αναφορά και τη διαχείριση του διοξειδίου του άνθρακα, ειδικά για τους αερομεταφορείς.

Επιπλέον 8 εκατ. Ευρώ για Επενδύσεις στην Υδατοκαλλιέργεια

Επιπλέον 8 εκατ. Ευρώ για Επενδύσεις στην Υδατοκαλλιέργεια

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη πιστώνονται 8 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή πληρωμή των δικαιούχων συγκεκριμένων μέτρων για παραγωγικές επενδύσεις στην Υδατοκαλλιέργεια.