Βιβλιοπαρουσίαση

Κι αν Όλα Όσα Λένε οι Οικολόγοι Δεν Είναι Αλήθεια;

Κι αν Όλα Όσα Λένε οι Οικολόγοι Δεν Είναι Αλήθεια;

Ο άνθρακας είναι πιο θανατηφόρος από τον αμίαντο. Και τα δύο είναι εκατό φορές πιο θανάσιμα από τις πυρηνικές ακτινοβολίες. Η καταστροφή του Σεβέζο δεν σκότωσε παρά τον διευθυντή του εργοστασίου: τον δολοφόνησαν οι Ερυθρές Ταξιαρχίες.

Βιομηχανική Οικολογία

Βιομηχανική Οικολογία

Το βιβλίο αυτό καλύπτει την ανάγκη να γνωρίσουμε την αλληλεπίδραση μεταξύ βιομηχανίας και περιβάλλοντος. Με την σε βάθος ανάλυση όλων των ζητημάτων που απασχόλησαν, απασχολούν και θα απασχολήσουν την βιομηχανική οικολογία, το βιβλίο επιδιώκει να αποτελέσει το κατάλληλο βοήθημα για μηχανικούς, περιβαλλοντολόγους, σχεδιαστές προϊόντων, στελέχη επιχειρήσεων

Πώς να Ζήσετε... για να Επιζήσει ο Πλανήτης

Πώς να Ζήσετε... για να Επιζήσει ο Πλανήτης

Οι κλιματικές αλλαγές είναι η μεγαλύτερη πρόκληση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η ανθρωπότητα: η δραστική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα είναι ζωτικής σημασίας, αν θέλουμε να αποφύγουμε μια καταστροφή που θα πλήξει πολλά μέρη του πλανήτη μας. Οι κυβερνήσεις και οι βιομηχανίες δεν αντέδρασαν έγκαιρα και τώρα θα πρέπει να αναλάβει ο καθένας από εμάς χωριστά.

Δημόσιες Επιλογές: Μια Προσωπική Αφήγηση

Δημόσιες Επιλογές: Μια Προσωπική Αφήγηση

Το βιβλίο αποτελεί μια προσωπική αφήγηση, όπως αναφέρει ο τίτλος, η οποία εμφανίζεται άλλοτε καυστική, άλλοτε συναισθηματική, πάντα αποκαλυπτική και αποτυπώνει τις εμπειρίες του Κ. Μουσουρούλη από τη θητεία του, ως Γενικού Γραμματέα Επενδύσεων & Ανάπτυξης στο τότε Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών (2004-2007).

Περιβαλλοντικός Εγγραμματισμός

Περιβαλλοντικός Εγγραμματισμός

Η περιβαλλοντική εκπαίδευση είναι η διαδικασία μέσω της οποίας ο πολίτης γίνεται περιβαλλοντικά εγγράμματος, ενώ ο περιβαλλοντικός εγγραμματισμός πρέπει να είναι ο στόχος της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Η Κατάσταση του Κόσμου 2009 – Η Κλιματική Αλλαγή Μόλις Άρχισε

Η Κατάσταση του Κόσμου 2009 – Η Κλιματική Αλλαγή Μόλις Άρχισε

Σύμφωνα με όλες τις υπάρχουσες μέχρι σήμερα επιστημονικές έρευνες και διαπιστώσεις, δεν είναι υπερβολή να λέμε ότι η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική κρίση στην ιστορία της ανθρωπότητας. Η κλιματική αλλαγή τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ήδη οι πρώτες επιπτώσεις πλήττουν εκατομμύρια συνανθρώπους μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη

Κλιματική Αλλαγή, Βιώσιμη Ανάπτυξη και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Κλιματική Αλλαγή, Βιώσιμη Ανάπτυξη και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Το βιβλίο περιέχει τα πρακτικά από το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Συμβουλίου Περιβάλλοντος. Οι ενενήντα πέντε εργασίες που έγιναν αποδεκτές με την προφορική ή αναρτημένη παρουσίαση τους, οι ομιλίες διακεκριμένων διεθνώς, προσκαλεσμένων ομιλητών, με τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα και προτάσεις έρευνας ή μελετών, αλλά και η γόνιμη με βάση αυτές συζήτηση

Η Στιγμή της Στροφής για την Ελληνική Οικονομία

Η Στιγμή της Στροφής για την Ελληνική Οικονομία

Το νέο βιβλίο των Θ. Πελαγίδη και Μ. Μητσόπουλου εξετάζει τις προοπτικές που έχει η ελληνική οικονομία για να βρεθεί και πάλι σε αναπτυξιακή τροχιά. Οι συγγραφείς αναλύουν μια σειρά από ζητήματα, από όλο το μήκος και το πλάτος των οικονομικών της χώρας μας, είτε σε κρατικό επίπεδο, είτε σε επίπεδο καθημερινής δραστηριότητας.

Πυρηνική Ενέργεια - Τα Υπέρ και τα Κατά

Πυρηνική Ενέργεια - Τα Υπέρ και τα Κατά

Πυρηνική ενέργεια, μέρος της λύσης ή απαρχή νέων προβλημάτων;Είναι καιρός τώρα που τούτο το ερώτημα επιχειρείται να απαντηθεί μεσούσης της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης η οποία πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη. Με στόχο την αναζήτηση πειστικών απαντήσεων και σοβαρού διαλόγου, αναζητήσαμε εκείνους που με τη σειρά τους εκτιμούν ότι ένας τέτοιος διάλογος είναι σήμερα αναγκαίος.

Ημερολόγιο 2010: Επιχειρήσεις & Περιβάλλον

Ημερολόγιο 2010: Επιχειρήσεις & Περιβάλλον

Χρησιμοποιώντας ως βάση το περιοδικό Π21 και με αφετηρία το 1934, χρονιά πρώτης έκδοσης της Βιομηχανικής Επιθεωρήσεως, ο συγγραφέας εξετάζει τη σχέση ανάμεσα στις επιχειρήσεις και την έννοια του περιβάλλοντος. Σε μια εποχή που σχεδόν όλος ο πλανήτης έχει ανασκουμπωθεί και επιχειρεί μια, τελευταία ίσως, προσπάθεια σωτηρίας του περιβάλλοντος, μέσα όμως από την ΄πράσινη’ επιχειρηματικότητα.

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν

Το Ιράν, που σήμερα βρίσκεται κυριολεκτικά περικυκλωμένο από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις (Ιράκ, Τουρκία, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σαουδική Αραβία, Αζερμπαϊτζάν), υψώνει τους τόνους, διεκδικώντας το δικαίωμά του στην ανάπτυξη του "ειρηνικού", όπως το χαρακτηρίζει η Τεχεράνη, πυρηνικού του προγράμματος - κάτι που γνωρίζει καλά ότι αποτελεί κόκκινο πανί για το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Πράσινη Οικονομία - Cato  Molly Scott

Πράσινη Οικονομία - Cato Molly Scott

Μία εισαγωγή στη θεωρία, στην Πολιτική και στην Πρακτική. Ο κόσμος όπως τον ξέρουμε χρειάζεται μία νέα οικονομία. Η κλιματική αλλαγή, η οικονομική κρίση και η χωρίς έλεγχο παγκοσμιοποίηση έχουν τις ρίζες τους στο υπάρχουν οικονομικό σύστημα. Η πράσινη οικονομία προσφέρει μία εναλλακτική λύση.

Μετά από Δέκα Χρόνια: Η Δυναμική του Ευρώ

Μετά από Δέκα Χρόνια: Η Δυναμική του Ευρώ

Στο βιβλίο αυτό οι Laurent Fabius, Nicolette Kressl, Γιάννος Παπαντωνίου και Γιάννης Στουρνάρας αποτιμούν την δεκαετή εμπειρία του Ευρώ και προτείνουν δόκιμες λύσεις προκειμένου η Ευρωζώνη να αποκτήσει μεγαλύτερη συνοχή και ευρωστία. Στη συζήτηση φωτίζονται οι διαφορετικές προσεγγίσεις της Γαλλικής και της Γερμανικής Σχολής, όσο και η άποψη της Ελλάδας.

Η Γεωπολιτική των Πετρελαίων

Η Γεωπολιτική των Πετρελαίων

Για περισσότερα από εκατό χρόνια, το πετρέλαιο αποτελεί βασικό συστατικό των κοινωνικών συγκροτήσεων. Ο πλούτος που παράγει και παράγεται απ' αυτό, δεν έχει μόνο οικονομική σημασία. Αναβαθμίζει τα ποιοτικά κριτήρια της ζωής των ανθρώπων και προσθέτει επιτάχυνση στην τεχνολογική ορμή. Το πετρέλαιο είναι ένα στρατηγικό εμπόρευμα βάσης που από μόνο του αποτελεί οικονομικό τομέα παραγωγής.

Ενέργεια Καταναλώστε λιγότερη, Εξοικονομήστε Περισσότερα: 100 Συμβουλές για Μείωση της Κατανάλωσης

Ενέργεια Καταναλώστε λιγότερη, Εξοικονομήστε Περισσότερα: 100 Συμβουλές για Μείωση της Κατανάλωσης

Το βιβλίο αυτό περιέχει 100 συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας για το σπίτι, από τις πιο απλές, όπως να σβήνουμε όσα φώτα δεν χρησιμοποιούμε, έως τις πιο δραστικές, όπως την εγκατάσταση λέβητα συμπύκνωσης. Αν ο καθένας μας ακολουθήσει έστω και μια από τις συμβουλές του βιβλίου, όχι μόνο θα εξοικονομήσουμε χρήματα, αλλά και θα αναχαιτίσουμε τη ραγδαία εξέλιξη των κλιματικών αλλαγών.

50 Χρόνια Ευρωπαϊκό Κουνοβούλιο

50 Χρόνια Ευρωπαϊκό Κουνοβούλιο

Στο συλλογικό αυτό έργο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων παρουσιάζεται η διαχρονική πορεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τις απαρχές του μέχρι σήμερα, η σημασία του, καθώς και οι επιμέρους εμπειρίες της Ελλάδας και άλλων κρατών-μελών.