Επιστήμη & Τεχνολογία

Ενίσχυση των Υπερυπολογιστών

Ενίσχυση των Υπερυπολογιστών

Πώς θα μπορούσαν οι επιστήμονες να λύσουν περίπλοκα προβλήματα, όπως για παράδειγμα να βελτιώσουν τις συγκοινωνιακές υποδομές μιας μεγάλης πόλης, με στόχο να επεκτείνουν τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς και να μειώσουν τον χρόνο των καθημερινών μετακινήσεων; Συνήθως, τα τελευταία χρόνια έχουν τη δυνατότητα να βασιστούν σε πληθώρα πληροφοριών οι οποίες ανήκουν σε χιλιάδες διαφορετικές κατηγορίες

Σε Αδιέξοδο Οδήγησε τους Αρχαιολόγους η Μυστική Σήραγγα σε Βασιλικό Τάφο της Κοιλάδας των Βασιλέων

Σε Αδιέξοδο Οδήγησε τους Αρχαιολόγους η Μυστική Σήραγγα σε Βασιλικό Τάφο της Κοιλάδας των Βασιλέων

Ύστερα από 40 χρόνια, οι αρχαιολόγοι κατάφεραν τελικά να φτάσουν στο τέλος της μυστηριώδους σήραγγας του τάφου του Φαραώ Σέτι του Α’ που έχει ανακαλυφθεί στην Κοιλάδα των Βασιλέων στην Αίγυπτο. Οι ελπίδες τους, όμως, ότι η σήραγγα θα οδηγούσε στον μυστικό ταφικό θάλαμο του Αιγύπτιου Φαραώ διαψεύστηκαν, όταν ξαφνικά το φαινομενικά ατελείωτο τούνελ διακόπηκε στα 174 μέτρα.

Υπερηχητικό «Πράσινο Βέλος»

Υπερηχητικό «Πράσινο Βέλος»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Εχει έντονες πράσινες αποχρώσεις και μοιάζει με βέλος έτοιμο να φύγει από το τόξο του. Το «Green Dart» («Πράσινο Βέλος»), όπως ονομάστηκε το εικονιζόμενο υπερηχητικό σκάφος, είναι η πρόταση της Lockheed Μartin προς τη ΝΑSΑ, η οποία συγκεντρώνει ιδέες και σχέδια για την κατασκευή νέων αεροσκαφών.

Τα Θαυμαστά Ταξίδια του Μαυροπετρίτη

Τα Θαυμαστά Ταξίδια του Μαυροπετρίτη

Φτερούγισμα φτερούγισμα μπορούν να παρακολουθούν οι φυσιοδίφες του... Ιnternet την ιπτάμενη μεταναστευτική πορεία του μαυροπετρίτη (falco eleonorae) από τη Νότια Αφρική στην Ελλάδα και το αντίστροφο. Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας απεικονίζονται οι διαδρομές τεσσάρων μαυροπετριτώντου Βορέα, της Ιριδος, του Νότου και του Ζέφυρου.

Κλιματιστικά πιο Αποδοτικά, πιο Οικολογικά

Κλιματιστικά πιο Αποδοτικά, πιο Οικολογικά

Αμερικανοί ειδικοί ανέπτυξαν μια νέα τεχνολογία η οποία όπως υποστηρίζουν θα αυξήσει σημαντικά την αποδοτικότητα των κλιματιστικών συστημάτων, γεγονός που θα έχει ευεργετικές συνέπειες και στο περιβάλλον.

Σίδηρος στη Θάλασσα για Καθαρή Ατμόσφαιρα

Σίδηρος στη Θάλασσα για Καθαρή Ατμόσφαιρα

Χιλιάδες τόνοι σιδήρου θα ριφθούν στη θάλασσα στο πλαίσιο της μεγαλύτερης δοκιμής μιας τεχνικής με στόχο την καταπολέμηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη, διά του καθαρισμού της ατμόσφαιρας από το διοξείδιο του άνθρακα.

Νέα, Ωραία και «Πράσινα»

Νέα, Ωραία και «Πράσινα»

Η «πράσινη» ανάπτυξη αποτελεί έναν από τους μεγάλους στόχους σε όλο τον κόσμο και όλες οι μεγάλες εταιρείες κάνουν σημαντικές προσπάθειες για να προτείνουν συσκευές που θα είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

Σχεδιάζουν Ρωσική... Σίλικον Βάλεϊ

Σχεδιάζουν Ρωσική... Σίλικον Βάλεϊ

O ρώσος πρόεδρος κ. Ντμίτρι Μεντβέντεφ απευθύνεται σε εταιρείες όπως η Μicrosoft, η Citigroup και η Νokia για να υποστηρίξει τις ξένες επενδύσεις και την τεχνολογία φιλοξενώντας επιχειρηματίες στη γενέτειρά του Αγία Πετρούπολη. Ενάμιση χρόνο αφότου ο πρωθυπουργός κ. ΒλαντιμίρΠούτιν απέρριψε την προσφορά που έκανε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ο διευθύνων σύμβουλος της Dell κ. Μάικλ Ντελ να βοηθήσει τη βιομηχανία υπολογιστών, ο κ. Μεντβέντεφ θα ζητήσει από τους επενδυτές να βοηθήσουν να φτιαχτεί μια ρωσική «Silicon Valley», για να μπορέσει να περιοριστεί η εξάρτηση της χώρας από το πετρέλαιο

Ιπτάμενος Κατάσκοπος «Τσέπης» από Ελληνες!

Ιπτάμενος Κατάσκοπος «Τσέπης» από Ελληνες!

Ο Ικαρος στη μυθολογία πνίγηκε στο Αιγαίο όταν παραβλέποντας τις οδηγίες του πατέρα του Δαίδαλου ανέβηκε ψηλά και ο ήλιος έλειωσε το κερί που συγκρατούσε τα φτερά της ελευθερίας του από την Κρήτη.

Καθαρή Ενέργεια για Όλη την Ευρώπη

Καθαρή Ενέργεια για Όλη την Ευρώπη

Η ουτοπία γίνεται πραγματικότητα. Επανάσταση στην παραγωγή καθαρής και απεριόριστης ενέργειας στην Ευρώπη, από το 2014, φέρνει με τη σύντηξη υδρογόνου με λέιζερ το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα HiPER, στο οποίο μετέχει η χώρα μας, με επιστημονική αιχμή το Κέντρο Φυσικής Πλάσματος και Λέιζερ του ΤΕΙ Κρήτης που εδρεύει στο Ρέθυμνο και είναι επικεφαλής του Προγράμματος Βασικής Επιστήμης του HiPER

SMS Αρκούδων προς Επιστήμονες

SMS Αρκούδων προς Επιστήμονες

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ο «Γιώργαρος», ο μεγαλύτερος αρκούδος στην Ελλάδα, και ο «Απρόσμενος», ο πιο απρόβλεπτος, αντί για βρυχηθμούς και γρυλλίσματα στέλνουν... SMS! Με αυτόν τον τρόπο από τις κορυφές του Γράμμου και της Β. Πίνδου «επικοινωνούν» με τους επιστήμονες του Αρκτούρου και απαντούν στο πού βρίσκονται, πού τρώνε και τι, πότε ζευγαρώνουν, πότε πέφτουν στη χειμέρια νάρκη τους

«Έτσι Έφτιαχναν τα Αρχαία Πλοία»

«Έτσι Έφτιαχναν τα Αρχαία Πλοία»

Βουτιά στην Ιστορία και στα µυστικά της ναυπήγησης των πρώτων µεγάλων ποντοπόρων πλοίων της ελληνικής αρχαιότητας προσφέρει µια έκθεση αφιερωµένη στο αρχαίο πλοίο «Σάµαινα», εστιάζοντας στη µακραίωνη ναυτική παράδοση του Αιγαίου και τον πολιτισµό του. Το εµβληµατικό σκαρί της αρχαιότητας του Αρχιπελάγους έριξε άγκυρα στο Ιωνικό Κέντρο Σπουδών στην Πλάκα.

Ο Υπέρ Ωκεανός του Αρη

Ο Υπέρ Ωκεανός του Αρη

Δύο νέες μελέτες επιβεβαιώνουν παλαιότερες, οι οποίες καταγράφουν την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή στην επιφάνεια του Αρη στο μακρινό παρελθόν. Εικόνες από τα διαστημικά σκάφη και κυρίως από τους εξερευνητικούς δορυφόρους που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από αυτόν τα τελευταία χρόνια αποκάλυψαν την παρουσία χιλιάδων καναλιών

ΙΧ: Υγραέριο Αντί Βενζίνης: Ουρές για Μετατροπές

ΙΧ: Υγραέριο Αντί Βενζίνης: Ουρές για Μετατροπές

Πενία τέχνας κατεργάζεται... Οι Ελληνες οδηγοί μετατρέπουν τα αυτοκίνητά τους ώστε να κινούνται και με υγραέριο (LPG), αφού δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις υψηλές τιμές της βενζίνης.