H Ρωσία ενδέχεται να «παγώσει» τις εργασίες για τον αγωγό Turkish Stream στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Τουρκίας για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού. Αυτό δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές προσκείμενες στον ρωσικό κρατικό κολοσσό φυσικού αερίου Gazprom

H Ρωσία ενδέχεται να «παγώσει» τις εργασίες για τον αγωγό Turkish Stream στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Τουρκίας για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού. Αυτό δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές προσκείμενες στον ρωσικό κρατικό κολοσσό φυσικού αερίου Gazprom.

Οι πηγές της Gazprom ανέφεραν στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα για τον αγωγό, αλλά τόνισαν ότι αναμένουν οδηγίες από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.Ας σημειωθεί ότι ο ίδιος ο εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

«Αναμένουμε ότι ο αρχηγός του [ρωσικού] κράτους, πιθανότατα θα ανακοινώσει το πάγωμα του Turkish Stream ή τουλάχιστον ότι θα ανακοινωθεί κάποιας μορφής διακοπή» ανέφερε μια από τις πηγές της Gazprom, ενώ σύμφωνα με τη δεύτερη πηγή, εταιρεία ελπίζει ακόμη «ότι ο Turkish Stream θα πάει πίσω μερικά χρόνια, αντί να ακυρωθεί πλήρως».