Έρευνα Εις Βάρος της Enel στην Ιταλία για Κατάχρηση Δεσπόζουσας Θέσης στους «Έξυπνους» Μετρητές

Έρευνα Εις Βάρος της Enel στην Ιταλία για Κατάχρηση Δεσπόζουσας Θέσης στους «Έξυπνους» Μετρητές
energia.gr
Παρ, 11 Δεκεμβρίου 2015 - 17:11
Η Aρχή Aνταγωνισμού της Ιταλίας διεξάγει έρευνα για να διαπιστωθεί κατά πόσο ηEnel προχώρησε σε κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην εγχώρια αγορά, επισκιάζοντας τις προσπάθειες της εταιρείας ενέργειας να συνδράμει στη θέσπιση ενός εγχώριου δικτύου οπτικών ινών

Η Aρχή Aνταγωνισμού της Ιταλίας διεξάγει έρευνα για να διαπιστωθεί κατά πόσο ηEnel προχώρησε σε κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην εγχώρια αγορά, επισκιάζοντας τις προσπάθειες της εταιρείας ενέργειας να συνδράμει στη θέσπιση ενός εγχώριου δικτύου οπτικών ινών.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως η αρμόδια Αρχή ερευνά το αν η Enel, η μεγαλύτερη ιταλική εταιρεία ενέργειας,παρεμπόδισε το δίκαιο ανταγωνισμόστην επιχείρησή της "έξυπνων" μετρητών κατανάλωσης ηλεκτρισμού.

«Η υπόθεση αφορά στην κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης της Enel (...) που εμπόδισε με διάφορους τρόπους τη λειτουργία μιας ανταγωνίστριας εταιρείας στον τομέα και απείλησε την ανταγωνιστική ανάπτυξη αυτών των καινοτόμων υπηρεσιών», πρόσθεσε.

Επιπλέον, η αστυνομία και η αρμόδια αρχή ερεύνησαν χτες τα γραφεία διανομής της Enel, τη μητρική εταιρεία και άλλες σχετικές εταιρείες, όπως ανέφερε η αρχή, η οποία συμπλήρωσε πως αναμένει την ολοκλήρωση της έρευναςμέχρι το τέλος του 2016.

Η έρευνα ξεκίνησε λόγω καταγγελίας του ομίλου τηλεπικοινωνιών Acotel με έδρα τη Ρώμη, ενώ η Enel τόνισε πως συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές και «δρούσε πάντα σύμφωνα με το ρυθμιστικό πλαίσιο και δεν έχει ποτέ βάλει οποιοδήποτε εμπόδιο στην πλήρη και νόμιμη άσκηση ανταγωνισμού».