Δεν Κατέληξαν σε Συμφωνία οι Συνομιλίες της Schneider Electric για Απόκτηση της Βρετανικής AVEVA

Δεν Κατέληξαν σε Συμφωνία οι Συνομιλίες της Schneider Electric για Απόκτηση της Βρετανικής AVEVA
energia.gr
Τρι, 15 Δεκεμβρίου 2015 - 11:56
Η γαλλική Schneider Electric διέκοψε τις συνομιλίες για την απόκτηση της βρετανικής εταιρείας μηχανολογικού λογισμικού, AVEVA Group. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο η Schneider είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να αποκτήσει ένα ποσοστό συμμετοχής στην AVEVA. Στο πλαίσιο της συναλλαγής, η γαλλική εταιρεία επρόκειτο να διοχετεύσει 550 εκατ. στερλίνες (858 εκατ. δολάρια) στην AVEVA και να παρέχει assets λογισμικού

Η γαλλική Schneider Electric διέκοψε τις συνομιλίες για την απόκτηση της βρετανικής εταιρείας μηχανολογικού λογισμικού, AVEVA Group.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο η Schneider είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να αποκτήσει ένα ποσοστό συμμετοχής στην AVEVA. Στο πλαίσιο της συναλλαγής, η γαλλική εταιρεία επρόκειτο να διοχετεύσει 550 εκατ. στερλίνες (858 εκατ. δολάρια) στην AVEVA και να παρέχει assets λογισμικού.

Οι δύο εταιρείες κατέληξαν σε μια μη δεσμευτική συμφωνία η οποία θα έδινε στην Schneider ποσοστό 53,5% στην AVEVA, η αξία της οποίας αποτιμάται στις 1,3 δισ. στερλίνες σε τρέχουσες τιμές αγοράς.

Τον προηγούμενο μήνα η AVEVA ανακοίνωσε ότι με βάση το τωρινό χρονοδιάγραμμα, και οι δύο πλευρές εργαζόταν προς την ολοκλήρωση του due diligence και την επίτευξη των οριστικών όρων τον Δεκέμβριο, με την ολοκλήρωση να αναμένεται μέχρι τα μέσα του 2016.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η AVEVA, ύστερα από μια περίοδο εκτεταμένου due diligence, τα Δ.Σ. των δύο ομίλων δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για τους ακριβείς όρους του deal και οι συζητήσεις έχουν τερματιστεί με αμοιβαία συναίνεση.