Μέρκελ: Δεν Mπορούν να Aρθούν οι Kυρώσεις Kατά της Ρωσίας Όσο Δεν Εφαρμόζεται η Ειρηνευτική Συμφωνία για την Ουκρανία

Μέρκελ: Δεν Mπορούν να Aρθούν οι Kυρώσεις Kατά της Ρωσίας Όσο Δεν Εφαρμόζεται η Ειρηνευτική Συμφωνία για την Ουκρανία
energia.gr
Τετ, 16 Δεκεμβρίου 2015 - 18:13
Η άρση των κυρώσεων της ΕΕ εις βάρος της Ρωσίας λόγω της κρίσης στην Ουκρανία μπορούν να αρθούν μόνο όταν εφαρμοστεί η ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ και κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμη
Η άρση των κυρώσεων της ΕΕ εις βάρος της Ρωσίας λόγω της κρίσης στην Ουκρανία  μπορούν να αρθούν μόνο όταν εφαρμοστεί η ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ και κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμη.

Αυτό διεμήνυσε η Αγκελα Μέρκελ την Τέταρτη από το βήμα της γερμανικής Βουλής. «Ενδεχόμενη άρση των κυρώσεων συνδέεται με την πλήρη εφαρμογή των συμφωνηθέντων του Μινσκ», ξεκαθάρισε η Γερμανίδα Καγκελάριος.«Δεν έχουμε φθάσει ακόμη σε αυτό το σημείο», συμπλήρωσε.

Σχετικά με το θέμα της Συρίας, η Μέρκελ υπογράμμισε ότι  στόχος των διπλωματικών προσπαθειών για τον τερματισμό της τετραετούς ένοπλης σύρραξης είναι να επιτευχθεί μια μακροπρόθεσμη λύση η οποία δεν θα περιλαμβάνει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.«Πρόκειται για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία χωρίς τον Άσαντ, ο οποίος δεν μπορεί να είναι ποτέ μέρος μιας μακροπρόθεσμης λύσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.